Mimosa Brooklyn Pizza – ресторан італійсько-американської кухні, заснований у 2017 році. За проєкт відповідав архітектор Денис Беленко. У грудні в закладі на Бессарабці сталася пожежа. Ресторан відновив роботу 16 липня.

Співзасновник Mimosa Brooklyn Pizza Ігор Сухомлин

Mimosa Brooklyn Pizza відкрили влітку 2017 року ресторатори Ігор Сухомлин і Валерій Гальперін («Чашка», Fish & Pussycat, Bro Market). За інтер’єр відповідав архітектор Денис Беленко («Стейкхаус», Milk Bar, Adelle), а за кухню – шеф-кухар Артем Баклицький. Ресторан на вулиці Басейній спеціалізується на піці тривалого періоду ферментації, також тут пропонують пасту й сніданки. Заклад назвали найкращим відкриттям 2017 року за версією ресторанної премії «Сіль», за два з половиною роки роботи він став частиною не лише ресторанного бізнесу, а й міського життя Києва.

Увечері 12 грудня 2019 року в Mimosa Brooklyn Pizza відбулося займання через проблеми з проводкою. «Наша Mimosa згоріла. Згоріла так, що потрібно повністю все переробляти і перебудовувати», – написав співзасновник Сухомлин. На барній стійці після пожежі залишився недопитий коктейль Negroni. Сім місяців потому, після тривалого припинення роботи закладів через карантин, Mimosa Brooklyn Pizza відновила роботу – з оновленим приміщенням, а також піцою «Огінь» і «Копченим Negroni» в меню.

Mimosa Brooklyn Pizza

Де: місто Київ, вулиця Басейна, 1/2

Коли: 09:00–23:00

Телефон: 066 067 0158

Facebook

«Ми хотіли зберегти ту саму атмосферу Mimosa», – каже співвласник Ігор Сухомлин. Розповідає, що відразу домовилися – ресторан відновлюватимуть у тому ж вигляді, в якому він працював до пожежі. «У закладі все нове, крім підлоги на першому поверсі. Ми замінили все дерево, усі картини. Але заклад залишився таким же, яким і був», – підтверджує Денис Беленко. «Загалом усе має такий вигляд, який і мав. Я бачу, що змінилося. Але не факт, що гості це помітять», – каже Сухомлин.

Двоповерховий простір зберіг оригінальне планування та візуальний стиль. Завдяки оновленню, приміщення вдалося оптимізувати, уточнює Беленко. «Ми додали кілька посадкових місць, адже їх у Mimosa завжди бракувало», – каже керівник студії Belenko. «Ми стали трохи щільніші, трохи змінили вбиральню. Але принципово змінювати тут нічого не можна було», – доповнює Сухомлин.

Піца «Огінь» (250 грн)
Піца «Пепероні» (215 грн)

З меню:

Піца «Маргарита» – 205 грн

Піца «Гостра пепероната із салями та фенхелем» – 225 грн

Піца «Шпек, песто, пармезан і рукола» – 245 грн

Піца «Польпетте з ягняти із печеним перцем і томатами» – 245 грн

Піца «Страчатела з грибами і руколою» – 255 грн

Піца «Капрезе з буратою» – 325 грн

Піца «Трюфель і сир фантін» – 335 грн

Гаспачо із копченою фетою – 115 грн

Папарделе з білими грибами – 165 грн

Спагеті з мітболами й копченим йогуртом – 170 грн

Лазанья із зеленим салатом – 155 грн

Домашні фетучині з креветками й цукіні – 225 грн

Бургер із яловичиною – 245 грн

Смажений лосось із пюре з цвітної капусти – 225 грн

Принципових змін не вносили й у меню Mimosa Brooklyn Pizza. Шеф-кухар Артем Баклицький залишив усі фірмові позиції на зразок піц «Пепероні» (215 грн), «Чотири сири й гострий мед» (235 грн) і «Слабосолений лосось, фенхель і вершковий крем-сир» (255 грн), а також сезонної «Лисички з білими грибами та шпинатом» (275 грн).

У день запуску шеф підготував тісто для 40 піц, присвячених відновленню роботи ресторану: у тісто додали вугілля, начинку зробили гострою, назвали піцу «Огінь». «Насправді це експромт від Артема, підготували цю піцу тільки на сьогодні», – каже Сухомлин.

Меню закладу планують оновлювати, поки пропонують ще два нові різновиди піци – «Груша та горгондзола» (250 грн) і «Мортадела з рикотою» (280 грн). Також подають нові позиції «Гаспачо із копченою фетою» (115 грн) і «Тарт із малиною та заварним кремом» (96 грн). Зміни в ресторані планують внести й у винну карту. З 17 липня в Mimosa подають і сніданки.

Фото: Марго Дідіченко