Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за жовтень. 

Раніше ми розповідали про відкриття вересня, серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

Ресторани й кафе

   

128 Podil Food Market неподалік Контрактової площі

128 Podil Food Market – це новий заклад мережі 128 Cafe, який відкрили в колишньому приміщенні автостанції «Поділ» напроти Житнього ринку. «Це наш найбільший, флагманський заклад і новий для нас формат», – розповідає The Village Україна засновник Олександр Прохоренко. Окрім основного меню й десертів власного виробництва, пропонують коктейлі, вино й каву. За інтер’єр відповідала команда Balbek Bureau.

Де: вулиця Нижній Вал, 15-А

Instagram

«Біляш, пончик, шаурма» біля Золотих воріт

«Біляш, пончик, шаурма» – це формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», новий заклад якого почав роботу на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара. Окрім біляшів, пончиків і шаурми, у меню бургери й хот-доги від іншого формату Борисова Dogs&Burgers. Раніше в цьому приміщенні запускали піцерію Station Pizza, також тут працювали рибний ресторан «Пена» й формати Tartine, Kora, Extravert, Fair Play, Ittu.

 Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

Instagram

«Atlas Простір» на Січових Стрільців

«Atlas Простір» – це оновлений заклад від концертного майданчика Atlas поблизу Львівської площі. Перезапустили його з командою кафе Noodes, у меню, зокрема, страви азійських кухонь, стейки й бургери.

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37/41

Instagram

Nunu біля Контрактової площі

Nunu – це заклад із шаурмою «нової хвилі» від київського шефа Юрія Нікітюка. Новий заклад мережі почав роботу в кіоску поблизу Контрактової площі. У меню – три види шаурми та напої. 

 Де: Контрактова площа, 1

Instagram

Кафе Chin Chin на Мечникова

Chin Chin – це мережа кафе з азійськими стравами, яку одеська компанія G-Group продовжує розвивати в Києві й Одесі, а також у Румунії. Новий двоповерховий заклад відкрили на вулиці Мечникова напроти Goodwine, раніше в цьому приміщенні працювали ресторани Coco і Fishkultura.

Де: вулиця Мечникова, 16

Instagram

 

Ресторан Emerald біля «Університету»

Emerald – це заклад на вулиці Скоропадського, який позиціонують як «ресторан мандрівників». У меню – страви, які, за легендою, привозив із різних країн власник будинку початку 20 століття.  

Де: вулиця Скоропадcького,  43

Instagram

Fat Tonny біля Контрактової

Fat Tonny – це заклад на вулиці Межигірській на Подолі. У меню – піца, яку готують з великою кількістю наповнень, як у «Черепашках-ніндзя», кажуть у закладі. Додають, що працюють у підвальному приміщенні, тому заклад слугує і як укриття.   

Де: вулиця Межигірська, 24

Instagram

Ресторан Carpaccio на Гоголівській

Carpaccio – це ресторан італійської кухні, який відкрили на вулиці Гоголівській. У меню шість видів карпачо, пасти, піца, мʼясо, риба й морепродукти. Перший заклад мережі працює на Дніпровській набережній. 

Де: вулиця Гоголівська, 17

Instagram

Ayo на Позняках

Ayo – це заклад із кебабами, бургерами й піцою від команди мережі «Шашликян». Третій заклад мережі відкрили біля ТРЦ «Аладдін» на Позняках. Окрім основного меню, тут пропонують десерти. 

Де: вулиця Михайла Гришка, 8-В

Instagram

Ресторан «Східний базар» на Куренівці

«Східний базар» – це ресторан зі стравами східних кухонь, який запустили на Куренівці. Подають 12 видів страв із тіста, плов, суп із домашньою локшиною й шашлики. «Це двоповерховий ресторан із банкетними кімнатами, затишною терасою й великою скляною верандою», – розповідають засновники.

 Де: вулиця Скляренка, 9 

Instagram

«Сицилійський дворик Pizza Kyiv» на ВДНГ

«Сицилійський дворик» – це ресторан, який з 2023 року працює у Львові. Перший заклад у Києві відкрили на території Виставкового центру в форматі з акцентом на піцу. Наприклад, у меню піца з сиром брі й маринованою сливою. Ще один заклад мережі запустили в співпраці з баром «Квіткова мафія» на Володимирській.

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Instagram

Doggeriz & Fisheriz на Русанівці

Doggeriz – це мережа закладів, що працює в Києві з 2015 року. Новий заклад формату почав роботу на Русанівській набережній: окрім фірмових хот-догів і бургерів, тут пропонують рибні страви й суші.  

Де: Русанівська набережна, 4

Instagram

Cheesecake Family на Рибальському острові

Cheesecake Family – це кафе, що спеціалізується на чизкейках і десертах, новий заклад мережі відкрили в ЖК «Рибальський». У меню cніданки від Іллі Сьоміна (Ріе Spot) і Слави Кондратюка з хлібом і випічкою від бістро «Спельта», також пропонують обідні позиції. 

Де: ЖК «Рибальський», вулиця Набережно-Рибальська, 9

Instagram

Berry Pizza на Нивках

Berry Pizza – це піцерія напроти Верстатобудівного скверу на Нивках. У меню – кілька видів піци, кальцоне й десерти. Це другий заклад мережі, перший працює в Петропавлівській Борщагівці. 

Де: вулиця Олександра Бринжали, 60 (раніше – Тешебаєва)

Кав’ярні й пекарні

   

«8/5» на Гончара

«8/5» – це кафе на перетині вулиць Гончара і Стрітенської неподалік від Золотих воріт. Заклад підтримує перероблення вторинної сировини, тому весь скляний посуд у кафе з колишніх пляшок. Придбати вироби з переробного матеріалу можна в офлайн-магазині. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Парасоля».

Де: вулиця Гончара, 8/5 

Instagram

0642 Coffee біля палацу «Україна»

0642 Coffee – це кав’ярня, яка почала роботу в межах магазину квітів і подарунків на вулиці Володимиро-Либідській. Назву обрали на честь телефонного коду Луганська: «Міста, яке зустрічає світанок раніше за всіх». До кави пропонують десерти, горішки й печиво. 

Де: вулиця Володимиро-Либідська, 16

Instagram

Brewsell біля «Либідської»

Brewsell – це мережа кав’ярень, яка відкрила 12-й заклад у Києві біля станції метро «Либідська». Окрім кави й напоїв, пропонують сендвічі, салати й комплексні обіди.  

Де: вулиця Малевича, 86-Н

Instagram

 

Кав’ярня на станції сортування «Україна без сміття» на Деміївці

«Україна без сміття» – це громадська організація, яка оперує станцією сортування сміття на вулиці Саперно-Слобідській. Віднедавна засновниця Євгенія Аратовська реорганізовує проєкт як бізнес, також на станції вирішили запустити кав’ярню. Окрім кави, пропонують чаї й матча, за напій у свою чашку пропонують знижку. 

Де: вулиця Саперно-Слобідська, 25

Бари

   

Revival біля «Лівобережної»

Revival – це коктейльний бар, який відкрили на вулиці Каховській на лівому березі. Особливість формату – авторські коктейлі в стилі «Божественної комедії» Данте й музичні вечори. Наприклад, уже проводили вечірки, присвячені Lana Del Rey і Linkin Park.

Де: вулиця Каховська, 62

Instagram

Knife Pub на Деміївці

Knife Pub – це заклад із пивом, сидром і вином, а також кухнею на вулиці Феодосійській неподалік «Деміївської».

Де: вулиця Феодосіївська, 2-Л

Instagram

А також: 

   

  1. Bubbly з бабл-ті напроти Житнього ринку.

  2. Bunny Pub замість «О’Коннорс» біля Контрактової площі.

  3. Новий заклад мережі «Шашликян» на Виноградарі.

  4. «Яхт-клуб» біля станції метро «Славутич».

  5. «Kiss & Кусь» в ЖК Seven на Дніпровській набережній.

Обкладинка: Серж Хуцану для The Village Україна