У Львові напроти Національної опери почав роботу азійський лаунж-бар Katana.

«За вхідними дверима вас очікує типовий львівський під'їзд, який збиває з пантелику», – попереджають у закладі. Вхід через магазин, розташований у арці, недоліком не вважають і порівнюють із секретним входом із фільмів 90-х років у гонконзькому кінематографі.

Приміщення розташоване у підвалі п’ятиповерхового будинку, занесеного до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення. Під час підготовки до відкриття в стилістику приміщення інтегрували цегляну кладку, металеві арки й опори.

Заклад натхненний футуристичною культурою Японії та Південної Кореї і поєднує відразу кілька форматів: ізакая-бар, кіберарена, лаунж-зона для дегустацій і чайних церемоній, таємна кімната для настільних ігор, кажуть власники.

За словами ідейного засновника закладу Олександра Удалого, який кілька місяців провів у Азії, у Південній Кореї працює близько 10 000 тисяч PC Bang Cafe [ігрові бари та кіберарени, в яких збираються фанати відеоігор і аніме, проводять турніри з кіберспорту і влаштовують побачення]. Крім того, такі заклади популярні в США, Німеччині, Швеції.

У барі готують авторські коктейлі з додаванням азійських і тропічних інгредієнтів. Серед них – варіації на Long Island і Paloma або коктейль Umami Mary, куди додають горілку, настояну на грибах шиїтаке.

Також у барній карті – класичні коктейлі, саке, лінійка крафтового пива і хард-зельцерів від українського виробника 2085 Brewery, біодинамічні вина, спешелті-кава і селекція китайських чаїв. 

До напоїв можна взяти корейські соління, різні види кімбабу [корейська страва, роли, загорнуті в сушені пресовані листи «морської капусти»] й боулів, рис і локшину вок.

З меню:

Корейські соління – 120 гривень

Мариновані гриби муер з бамбуком – 140 гривень

Тофу стір фрай – 160 гривень

Кімбаб із креветкою та чукою – 320 гривень

Локшина вок із куркою – 180 гривень

Коктейль Ноkkaido Iced Tea– 240 гривень

Лимонад Honey Mirabelle– 69 гривень

Пиво 2085 Dark Czech Lager – 109 гривень

Daiquiri – 180 гривень

У інтер’єрі намагалися створити відчуття прогулянки нічними кварталами Гонконга, Токіо та Сеула. Приміщення оформили в стилістиці кіберпанку й аніме й розподілили на вісім тематичних зон. Наприклад, доступні зона консолей PlayStation 5; стримерська кімната для подкастів, трансляцій, діджей-сетів; магазин одягу та аксесуарів.

Інтер’єр розробляло київське архітектурне бюро Simpli. Зокрема, для нього використали LED-екрани, голограми та аудіореактивне неонове освітлення.

Щовихідних в барі проводять тематичні вечірки та дегустації вина, саке, кави та чаїв.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Коли

14:00-23:00

Де

вулиця Городоцька, 2



 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.