The Village Україна розповідає про бари, які почали роботу в Києві за минулі кілька місяців. Раніше ми розповідали про відкриття січня та 2022 року.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Коктейльні бари

Вермутерія «Гільда» на Рейтарській

Де: вулиця Рейтарська, 5

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«Гільда» – це бар із вермутами на перетині вулиць Рейтарської та Золотоворітської від команди закладу «Бар 13». Також пропонують маркет із фермерськими продуктами. Працюють у підвальному приміщенні, раніше в ньому працював заклад Їzh.

Бар «Більярдна» на Великій Житомирській

Де: вулиця Велика Житомирська, 21

Коли: 16:00–21:30 (понеділок), 13:00–21:30 (з вівторка по четвер), 13:00–22:00 (з п’ятниці по неділю)

Instagram

«Більярдна» – це бар із залою для гри в пул на вулиці Великій Житомирській. На першому поверсі працює контактна барна стійка з коктейлями, вином і пиво, на другому – два столи для пулу. Раніше в цьому приміщенні працювала йога-студія та кафе 108 Food & Yoga.

 

Kvitkova Bar у приміщенні «Кінопанорами»

Де: вулиця Шота Руставелі, 19

Коли: 17:00–22:00 (з середи по неділю)

Instagram

Kvitkova Mafia (раніше – «Цветочная Мафия») – це мережа демократичних барів, яка працює в Києві з 2018 року. Бар у новому форматі в січні запустили в приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» на Шота Руставелі. Запрошують на коктейлі та вечірки, працюють з середи по неділю.

Бар «Маніфест» біля Хрещатика

Де: вулиця Прорізна, 5

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«Маніфест» – це коктейльний бар на Прорізній. Пропонують сніданки й обіди, а також коктейлі, вино й пиво. Відкрили формат власники харківського закладу «Вінтажне бюро».

Бар-бістро «Публічний» на Подолі

Де: вулиця Нижній Вал, 37

Коли: 09:00–21:00 (з неділі по четвер), 09:00–22:00 (пʼятниця-субота)

Instagram

«Публічний» – це заклад у форматі бару-бістро на вулиці Нижній Вал на Подолі. Пропонують сніданки, коктейлі й інші напої. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня «Сорок сорок».

Бар «Сюр» біля Золотих воріт

Де: вулиця Гончара, 40

Коли: 15:00–22:00 (будні), 12:00–22:00 (вихідні)

Instagram

«Сюр» – це заклад на вулиці Гончара, який позиціюють як мистецький. Він поєднує формати бару, бістро й артпростору, розповідають засновники Ксенія Гладушевська (Eye Sea Art) і В’ячеслав Фокін. «Щоб поєднати мистецтво й алкоголь, ми ввели унікальний формат Art Рairing. Наприклад, презентується одна з художніх робіт, яку можна побачити в просторі, у поєднанні з напоєм, який їй найбільш пасує», – додають у закладі.

Бар Nanovo біля Контрактової площі

Де: вулиця Спаська, 1

Коли: 17:00–22:00

Instagram

Nanovo – це коктейльний бар на розі вулиць Костянтинівської й Спаської. В основі концепції – переосмислення класичних коктейлів. Раніше в цьому приміщенні працював коктейльний бар Jagerplatz (Platz).

Бар «Божевільний» на Подолі

Де: вулиця Борисоглібська, 8/13

Коли: 11:00–22:00

Instagram

«Божевільний» – це бар на розі вулиць Борисоглібської й Братської на Подолі. Відкрили формат харківські підприємці. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Once Upon A Time і Rebra & Kotlety.

«Нейб» біля палацу «Україна»

Де: вулиця Велика Васильківська, 95

Коли: 12:00–21:00

Instagram

«Нейб» – це бар із коктейлями та стравами на Великій Васильківській неподалік від палацу «Україна».

Ducky Bar біля Майдану

Де: провулок Шевченка, 7/1

Коли: 13:00–21:30

Instagram

Ducky Bar – це бар на провулку Тараса Шевченка з коктейлями й закусками. Також пропонують шніцель, кебаб на вишневій гілці й сніданки.

Бар Esthete на Сагайдачного

Де: вулиця Сагайдачного, 25

Коли: 12:00–22:00

Instagram

Esthete – це бар на вулиці Сагайдачного, який відкрили у 2020 році. У січні формат перезапустив французький підприємець Лео Сажель. «Ми готуємо фірмові коктейлі, з мого досвіду роботи в коктейльному барі протягом восьми років в Австралії, двох років в Лондоні. Також пропонуємо страви в стилі французько-азійського ф’южену», – коментує Сажель The Village Україна. Раніше в цьому приміщенні працював формат Saga 25.

  • Винні бари

«Мінібар» біля Майдану

Де: вулиця Городецького, 11–А

Коли: 10:00–20:00 (з неділі по середу), 10:00–22:00 (з четверга по суботу)

Instagram

«Мінібар» – це заклад на розі вулиць Городецького і Заньковецької, який пропонує каву та сніданки зранку та вино й інші напої ввечері. Також пропонують вино з собою від постачальника Roots, закуски та десерти.

Винний бар Artania біля Контрактової площі

Де: вулиця Хорива, 25/12

Коли: 16:00–21:15 (понеділок-четвер), 14:00–22:00 (п’ятниця-неділя)

Instagram

Artania – це винний бар з українським вином, який відкрила виноробня «Бейкуш». До вина пропонують сири, м’ясо й іншу їжу з «українським походженням». Раніше в цьому приміщенні працював бар Soska.

  • Пивні бари

Пивний бар «Контейнер» біля площі Льва Толстого і на Січових Стрільців

Де: вулиця Велика Васильківська, 41; вулиця Січових Стрільців, 12;

Коли: 14:00–21:00

Instagram

«Контейнер» – це мережа пивних барів і магазинів крафтового пива. У меню – «цікаве пиво» на кранах і закуски. На початку зими мережа перезапустила заклад на вулиці Січових Стрільців, а восьмий за ліком заклад відкрили біля площі Льва Толстого.

  • А також

UA Drink Embassy біля Майдану

Де: вулиця Софіївська, 3-Б

Коли: 10:00–22:00

Instagram

UA Drink Embassy – це бар з українськими крафтовими напоями поблизу Майдану Незалежності. Наприклад, пропонують на місці чи із собою наливки, хріновуху та дубівку.

Uno Mas біля «Театральної»

Де: вулиця Пушкінська, 11–А

Коли: 15:00–21:00 (із вівторка по четвер), 15:00–22:00 (п’ятниця й субота), понеділок – вихідний

Instagram

Uno Mas – це бар і магазин від однойменного дистриб’ютора крафтових алкогольних напоїв. Можна скуштувати на місці чи взяти з собою крафтове пиво, напої із Латинської Америки на зразок мескалю й сотолю, а також лимонади. Раніше в цьому приміщенні працював коктейльний бар Fino.

Гастробар «Іскра» на Саксаганського

Де: вулиця Саксаганського, 40

Коли: 09:00–22:00

Instagram

«Іскра» – це заклад на вулиці Саксаганського, який пропонує сніданки, обіди й вечірні коктейлі. Раніше на цій локації працювали формати Tiger і Sreda.

Бар і клуб The Crown на Сагайдачного

Де: вулиця Сагайдачного, 10/5

Коли: 13:00–21:30

Instagram

The Crown – це заклад із вечірками й напоями на вулиці Сагайдачного. Окрім того, готують страви американсько-ізраїльської кухні. Заклад відкрили на місці креативного простору «Дом».

Кафе-бар «Чік-Чірік» біля Палацу спорту

Де: вулиця Еспланадна, 30

Коли: 09:00–22:00

Instagram

«Чік-Чірік» – це кафе-бар на вулиці Еспланадній біля Палацу спорту, який раніше працював на Сагайдачного й припинив роботу після систематичних скарг сусідів. У меню – шаурма, змішані напої й кальяни.

Обкладинка: Nanovo