The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про головні бари і паби, які почали роботу в 2018-му. Список складає редактор розділу «Їжа».

Ми вже розповідали про найкращі відкриття року серед ресторанів і кав’ярень. Окрім того, ми розповідаємо про всі відкриття і головні закриття 2018 року, а також гастротренди року.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Gimlet

Концепція. Gimlet – це бар, який спеціалізується на джині. У закладі, названому на честь відомого коктейлю, пропонують 30 видів джину та десять авторських коктейлів на основі алкогольною напою з ялівця. Запускав заклад міксолог Кароліс Урбонавічус, який має досвід роботи у Лондоні та Києві.

Локація. Gimlet розташований у цокольному приміщенні на розі вулиць Антоновича та Жилянської. Впізнати вхід можна за яскравими синіми дверима. Усередині дві зали на 40 посадкових місць і велика барна зона.

Меню. Кілька десятків видів джину в алкогольній карті Gimlet розділили на тематичні розділи: «Пряні і трав’янисті», «М’яка пряність», «Традиційні й солодкі», «Цитрусові» і «Шанувальникам». Також пропонують п’ять видів джин-тоніку (195-220 грн) та коктейлі на джині на зразок House Gimlet (180 грн), Clover Club (180 грн) і Sky Negroni (210 грн). У меню – бранчі (95-135 грн), закуски (65-235 грн) і врапи (120-180 грн). Повне меню – за посиланням.

Де: вулиця Антоновича, 37/13

Коли: 11:00-00:00 (з понеділка по четвер), 11:00-04:00 (п’ятниця), 12:00-04:00 (субота), 12:00-00:00 (неділя)

Facebook

It’s Not The Louvr Gallery Bar

Концепція. It’s Not The Louvr Gallery Bar – це комбінований формат бару та галереї, який відкрили власники мережі Famille Tres Francais, до якої також входять ресторани Tres Francais i Tres Branche.

Локація. Not The Louvr відкрили на вулиці В’ячеслава Липинського неподалік велотреку та станції метро «Золоті ворота». У закладу дві зали, є простір для виставок і діджей-сетів.

Меню. У коктейльній карті It’s Not The Louvr Gallery Bar авторські та класичні коктейлі (160-220 грн), а також вино і безалкогольні напої. Окрім того, у закладі пропонують холодні (135-237 грн) і гарячі (115-197 грн) закуски, страви з м’яса (232-327 грн) та риби (198-305 грн), а також вегетаріанські позиції (132-163 грн). Повне меню – за посиланням.

Де: вулиця Липинського, 4

Коли: 12:00-22:00 (з понеділка по вівторок), 12:00-02:00 (з середи по неділю)

Facebook

«1818»

Концепція. «1818» – руфтоп-бар у готельному комплексі Bursa. «Коли я починав шукати людей для цього проекту, то концепцію описував так: у нас усе зовнішньо повинно бути спокійно, але всередині – щоб зривало дах», – каже виконавчий директор Bursa Василь Гроголь. У 2019 році «1818» повністю перейде на біодинамічне вино з ексклюзивними поставками до бару. 

Локація. У бару близько десяти посадкових місць під накриттям, а також сезонний літній майданчик на терасі – на даху Bursa. Особливість дизайну – зелена плитка, яку Гроголь знайшов для приміщення в Португалії. Як і у випадку із загальним комплексом Bursa, за «1818» відповідало бюро Слави Балбека Balbek Bureau. Кожної п'ятниці у барі влаштовують вечірки.

Меню. У «1818» роблять акцент на авторські коктейлі, але на прохання готують і класику. Наприклад, пропонують Skinos Tonic (190 грн) на грецькому лікері скіносі та поєднання кави і просеко у Coffee Spritz (190 грн). У січні в барі запустять нове меню спільно з гастроспільнотою Foodies.

Де: Bursa, вулиця Костянтинівська, 11

Коли: 14:00-02:00

Facebook

ZVD

Концепція. ZVD – цілодобовий заклад із шаурмою, коктейлями та хіп-хопом, який відкрила спільнота G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A..

Локація. Заклад відкрили у дворі біля площі Льва Толстого, між Великою Васильківською та Шота Руставелі. За інтер’єр відповідало бюро 2b.group Слави Балбека. Визначає його, зокрема, декоративні пральні машинки та входи до вбиралень у вигляді автоматів з Pepsi та Mars.

Меню. За коктейльну карту у ZVD відповідав бартендер Олексій Костенюк (S34). У ній дванадцять авторських коктейлів, які розділили за трьома блоками: Old School, Brooklyn i Game Over. Із класичних поєднань тут пропонують коктейлі The New York Times на джині Tanqueray і сливовому сиропі та Captain America на ромі Captain Morgan і бітері Luxardo. Також в асортименті коктейлі Venom, Deadpool i Michael De Santa – на честь персонажа відеогри Grand Theft Auto V. Вартість коктейлів – по 189 гривень.

Де: вулиця Велика Васильківська, 23-Б

Коли: цілодобово

Facebook

Who&Why

Концепція. Ресторані кубинської кухні EscoBar відкрили на місці закладу La Bodeguita Del Medio у листопаді. У назві ресторану зробили натяк на подвійний формат: «Це гра слів. «Esco» – скорочена версія «escondido», тобто «прихований» іспанською». Прихований бар у закладі – це Who&Why з великим вибором алкоголю та коктейлів.

Локація. Бар розташували в підвальному приміщенні на вулиці Ярославів Вал, у нього формат секретного закладу – впускають усередину за дзвінком біля дверей.

Меню. В алкогольній карті Who&Why 37 видів віскі, а також десятки видів джину та рому. У закладі готують класичні алкогольні коктейлі (дайкірі, негроні та інші), авторські напої та гастрономічні коктейлі (зокрема, на основі бульйону, копченої горілки). Повне меню – за посиланням.

Де: EscoBar, вулиця Ярославів Вал, 21/20

Коли: 18:00-01:00 (з неділі по четвер), 18:00-02:00 (п’ятниця-субота)

Facebook