The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про головні кав’ярні, які почали роботу в 2018-му. Список складає редактор розділу «Їжа».

Ми вже розповідали про найкращі відкриття року серед ресторанів, а в наступній публікації також виділимо головні бари. Окрім того, ми розповідаємо про всі відкриття і головні закриття 2018 року, а також гастротренди року.

Blur Coffee

Концепція. Blur Coffee – кафе з кавою, смузі-боулами та авокадо-тостами. Співзасновником закладу є Євген Білоусов (Whitebeard Blackbird), а в команді баристи – люди з досвідом роботи у Come & Stay. Поряд із закладом співвласники відкрили WhaiThai, азійське бістро з раменом і боулами.

Цитата. «Мені подобаються європейські заклади, які намагаються все максимально спрощувати. І в цій простоті – кайф», – Євген Білоусов, співвласник Blur Coffee.

Локація. Blur Coffee розташований біля виходу зі станції метро «Кловська» на вулиці Мечникова. Розташували заклад у колишньому технічному приміщенні лікарні. У кафе дві зали, серед особливостей дизайну – малюнок із восьминогом одеської художниці Каті Білокопитової.

Меню. У кавовій карті Blur Coffee класичні кавові напої та кава ручного приготування на зразок пуроверу та аеропресу. Еспресо та фільтр-кава у закладі коштують 29 гривень, усі види кави з молоком – 35 гривень, а чай – 35/45 гривень. В актуальному меню закусок і десертів, зокрема, авокадо-тост із лососем (169 грн), мелт з індичкою та сиром (139 грн) і вишнево-кокосовий смузі-боул (105 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: кафе

Де: вулиця Мечникова, 5

Коли: 08:00-20:00

Facebook

One Love Coffee

Концепція. One Love Coffee – мережа кав’ярень Володимира Задираки, яка у квітні відкрила вже п’ятий заклад. Шеф-бариста One Love на Європейській площі – Артем Бакуров, що у 2018 році посів четверте місце на чемпіонаті світу з кави та алкоголю.

Цитата. «Чому обрали це місце? По-перше, назва – Європейська площа. One Love Coffee має європейський вектор розвитку, ми намагаємося прогресивно мислити та підтримуємо інтернаціональність і толерантність. Наприклад, імпортуємо зелене зерно данського постачальника Coffee Collective, а під нашим брендом продаємо зерно норвезької компанії Nordic Approach», – Володимир Задирака, засновник мережі One Love Coffee.

Локація. П’ятий One Love Coffee розташований на Європейські площі в одній будівлі з готелем «Дніпро». У приміщенні раніше працювала мережева кав’ярня «Кофе Хауз». Тут близько 50 посадкових місць. Прикрасили інтер’єр роботою ілюстраторки Марії Гаврилюк.

Меню. У кавовій карті One Love Coffee класичні кавові напої еспресо (45 грн), допіо (60 грн), капучино (60 грн), лате (65 грн), а також фільтр-кава – від 55 до 90 гривень. Коронні напої від шеф-баристи – кава по-ірландськи (128-180 грн). В актуальному меню – відкриті сендвічі (149 грн), кіші (85 грн) та кондитерські вироби. Повне меню – за посиланням.

Формат: кафе

Де: вулиця Хрещатик, 1/2

Коли: 09:00-23:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)

Facebook

16.Coffee

Концепція. 16.Coffee – кав’ярня від засновника Frank Coffee на Печерську Євгена Копила.

Цитата. «Коли з Бессарабської площі повертаєш на вулицю Кропивницького, створюється враження, що ти потрапляєш в інше місто. Немає галасу, метушні, великої кількості людей – cаме таке місце ми шукали для нашої кав’ярні»», – Євген Копил, засновник 16.Coffee.

Локація. 16.Coffee розташований на прихованій вулиці Кропивницького поблизу станції метро «Палац спорту». Потрапити сюди можна через Крутий узвіз або через двір по Шовковичній. У закладу дві окремі зали та сезонний майданчик.

Меню. У кавовій карті 16.Coffee еспресо (37 грн), капучино (45 грн), лате (50 грн) флет-вайт (53 грн). Також пропонують фільтр (45 грн) і каву ручного приготування (50-70 грн). Окрім того, у меню десерти та цукерки від локальних виробників.

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Кропивницького, 16

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-21:00 (вихідні)

Facebook

«Португеза»

Концепція. «Португеза» – кафе з кавою та португальськими десертами паштейшами. Це спільний проект засновників кав’ярні First Point на Подолі та виробників паштейшів Pasteis De Kyiv. У закладі регулярно проводять вечори бразильської музики, у майбутньому планують ввести повноцінну винну карту і тапас, таким чином «Португеза» працюватиме і як тапас-бар.

Цитата. «Це невелика локація в серці верхнього міста, одразу за Будинком художника, де сповідують філософію простих насолод: смачної і зрозумілої їжі, найкращої кави та вина, а також домашньої атмосфери, що сприяє душевним розмовам», – Вероніка Кустенко, співзасновниця «Португеза».

Локація. Заклад розташували неподалік Львівської площі, на вулиці Січових Стрільців, поряд із кав’ярнями Right Coffee Bar та «Без Дверей Espresso Bar», які відкрили 2017 року. В компактному закладі розташували й виробництво паштейшів.

Меню. Еспресо у «Португезі» коштує 35 гривень, капучино – 45 гривень, а фільтр-кава – 30 гривень. Також у кафе пропонують каву по-ірландськи (100 грн), червоне (80 грн) і біле (90 грн) вино та глінтвейн (80 грн). Паштейші – від 35 гривень або 199 гривен за шість штук.

Формат: кафе

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Whitebeard Blackbird M17

Концепція. Whitebeard Blackbird M17 – це друга кав’ярня під брендом у Києві після закладу на Воздвиженці, який працює у музеї Володимира Висоцького. Цього разу співзасновник Андрій Чуковський (Yellow) знову інтегрував кав’ярню у мистецьку інституцію – у центр сучасного мистецтва M17.

Локація. Новий Whitebeard Blackbird відкрили ліворуч від входу до M17 на вулиці Антоновича, поблизу станції метро «Палац «Україна». У закладу кілька зал, прикрашених витворами мистецтва.

ЦИТАТА. «Ми обрали цю локацію, бо щиро віримо в роботу за своїми правилами і, головне, зі своїм почерком. [...] Whitebeard Blackbird M17 – це місце, де кава є продовженням мистецтва. Тут ми оточені об’єктами мистецтва, серед яких, я сподіваюсь, і наша кава. Зрештою, я ніколи не думав, що зайнятий розбудовою бізнесу. Для мене кава – це творчість», – Андрій Чуковський, співзасновник Whitebeard Blackbird.

Меню. Особливість другого Whitebeard Blackbird – поєднання кавового та алкогольного меню. Серед пропозицій кави еспресо (45 грн), капучино (50 грн), лате (55 грн) і флет-вайт (70 грн). Окрім того, у закладі пропонують алкогольні коктейлі Old Fashioned, Espresso Martini, Negroni та Іrish Coffee за 170 гривень.

Формат: кав’ярня і бар

Де: M17, вулиця Антоновича, 104

Коли: 10:00-21:30

Facebook

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Фото: обкладинка – Анна Бобирєва для The Village Україна, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Андрій Баштовий для The Village Україна, 3 – Альона Лобанова для 16.Coffee, 4 – «Португеза», 5 – Whitebeard Blackbird M17