The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про головні ресторани, які почали роботу в 2018-му. Список складає редактор розділу «Їжа». Заклади в ньому розмістили в алфавітній послідовності.

 Окрім того, ми розповідаємо про всі відкриття і головні закриття 2018 року, а також гастротренди року. У наступних публікаціях ми також виділимо головні бари та кав’ярні року.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

17.804 Indonesian Social Kitchen

Концепція. 17.804 Indonesian Social Kitchen – перший в Україні ресторан індонезійської кухні. Особливістю закладу є автентичний підхід – співвласником і шеф-кухарем 17.804 є індонезійський спеціаліст Еко Коеспрананто.

Цитата. «У Києві триває бум на азійську кухню. Зокрема, продовжують відкривати заклади з в’єтнамською та японською кухнею. Та одна річ, коли ресторан азійської кухні відкриває українець, який з’їздив на відпочинок до Азії і вирішив відкрити щось подібне у Києві, і зовсім інша, коли це робить носій культури», – Олексій Кікоть, співвласник 17.804.

Локація. 17.804 Indonesian Social Kitchen відкрили поблизу станції метро «Олімпійська», на вулиці Великій Васильківській. У закладі близько 50 посадкових місць та окрема барна зона. Раніше в цьому приміщенні працювала фруктово-овочева крамниця «Рамбутан». За фірмовий стиль закладу відповідали Other Land Studio.

Меню. Серед іншого в індонезійському ресторані пропонують насі-ґоренґ (297 грн) – смажений рис із куркою, креветками, сатаєм, яйцем та cоусами. Також в асортименті пряний суп із кокосовим молоком, креветками, рисовою локшиною лакса (278 грн) та молода ягнятина на дерев’яних паличках сатай (178 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: ресторан індонезійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Fujiwara Yoshi

Концепція. Fujiwara Yoshi – третій ресторан японського шеф-кухаря Йошихіро Фудзівари в Україні після закладів на Солом’янці в Києві та в Черкасах. Це найбільший японський ресторан у країні та один із найбільших у Східній Європі, кажуть у закладі.

Локація. Новий Fujiwara Yoshi відкрили у житловому комплексі «Новопечерські Липки» на Печерську. На 1 000 м² знайшли місце для 250 посадкових місць, а також японського гриля робата, кімнат-татамі та літньої тераси. За інтер’єр закладу відповідала архітектурна майстерня Sergey Makhno Architects.

Цитата. «Цей проект для мене особливий. Адже Японія – це моє місце сили, країна, яка мене наповнює і надихає. [...] Але в цьому випадку йдеться не про японський дизайн. Це – японсько-український дизайн, унікальне, живе поєднання», – Сергій Махно, автор проекту.

Меню. Серед іншого в меню фірмові сети – сет суші «Фукуока» (690 грн) та асорті сашимі (790 грн). Також пропонують страви на японському грилі: якіторі з чері та беконом (95 грн), яловичу вирізку гюніку (85 грн) і спаржу з беконом асупара-бекон (95 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: ресторан японської кухні

Де: вулиця Драгомирова, 11

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Holy Burger

Концепція. Holy Burger – це перезапуск закладу Holy Chick, особливостями якого є ставка на бургери та повноцінне меню від шеф-кухаря Олексія Юсупова («Собака съела голубя»). Запустили заклад Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, колишні власники моноформату The Burger, які зараз також займаються стейкхаусом Must і пекарнею «Хлебный».

Цитата. «У цього закладу є все: прекрасне розташування, чудовий інтер’єр від YOD Design, а також досвід – мій та Аліни (Косічкіної – ред.) та Дмитра (Заходякіна – ред.). Як ми кажемо, тут зібрали хіти об’єднаного королівства. Вважаємо, що нам є чим поділитися – і ми приречені на успіх», – Олексій Юсупов, шеф-кухар Holy Burger.

Локація. Holy Burger відкрили на місці Holy Chick – на розі Шота Руставелі та Рогнідинської. У закладу, інтер’єр якого є відповідальністю студії YOD Design (Loggerhead, Spicy NoSpicy, NAM), є дві окремі зали, барна зона та літній майданчик.

Меню. У меню вісім видів бургерів (160-220 грн), серед яких сім із булочкою бріош і ще один із тортильєю. Також є бургери з бараниною (220 грн), яловичою котлетою і фуа-гра (220 грн) і тартар-бургер (160 грн). Окрім того, шеф-кухар Юсупов радить скуштувати борщ із бичачими хвостами (120 грн), курячі котлети з картопляним пюре (140 грн) і сніданки (80-120 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: ресторан

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Коли: 08:00 – до останнього клієнта

Facebook

SHO

Концепція. SHO – це ресторан української кухні, який Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна продали Валерію Созановському (The Cake, «Утиные истории»).

Цитата. «Чому ми вирішили зробити ставку на українську кухню? Ми всі її дуже любимо. Адже ми знаємо ці продукти з дитинства. Кожен знає, якою повинна і не повинна бути та чи інша страва. До того ж мені бракувало місця у Києві, де можна було б скуштувати смачну українську кухню», – Аліна Косічкіна, колишня власниця ресторану SHO.

Локація. SHO відкрили на вулиці Мечникова, напроти магазину Good Wine. У двоповерховому закладі 1 200 м² і близько 300 посадкових місць. Відповідала за проект Наталія Білоногова – російська дизайнерка з досвідом роботи у Нью-Йорку, Лондоні та Дубаї. Серед особливостей інтер’єру – відкрита кухня з піччю для випікання хліба.

Меню. У меню SHO – традиційні українські страви, включно з варениками (110-180 грн), борщем (140 грн) і кров’яною ковбасою (155 грн). Також тут пропонують сніданки (90-290 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: ресторан української кухні

Де: вулиця Мечникова, 18

Коли: 08:00 – до останнього клієнта

Facebook

Spicy NoSpicy

Концепція. Spicy NoSpicy – це ресторан паназійських страв, особливістю якого є поєднання японської, китайської, в’єтнамської, тайської та індійської кухонь. Також у закладі розвивають барну зону: авторські коктейлі готують так, аби вони якнайкраще доповнювали азійські смаки.

Цитата. «За п’ять основних смаків у нас відповідає певна країна, – розповідає шеф-кухар Юрій Приємський. – За солодкий смак відповідає В’єтнам, солоний – це Китай, а гострий, кислий та умамі – Таїланд, Індія та Японія відповідно», – Юрій Приємський, шеф-кухар Spicy NoSpicy.

Локація. Ресторан розташували напроти палацу «Україна», поряд із рестораном Odessa від цих самих власників. У приміщенні близько 200 м² і 80 посадкових місць. Як і у випадку з Odessa, за Spicy NoSpicy відповідала студія YOD Design Володимира Непийводи і Дмитра Бонеска. Серед пропозицій студії – декоративна стеля з 600 рибальських сіток, які спеціально для закладу привезли з В’єтнаму.

Меню. У меню Spicy NoSpicy – фо (127 грн), том-ям (279 грн), пекінське курча з трюфелем (189 грн), поке з гребінцем та ікрою (248 грн) і салат із грейпфрутом, креветками та кокосом (180 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Белый шум»

Концепція. «Белый шум» – це кафе у готельному комплексі Bursa на Костянтинівській на Подолі. Заклад запускали як керівні партнери засновники мережі Make My Cake Олег Ніколаєв, Вікторія Гладченко та Анна Бахонько. Зараз кафе керує безпосередньо Bursa.

Цитата. «Загальні принципи Bursa полягають у простоті та функціональності. «Белый шум» має уособлювати ці принципи у форматі міського кафе», – Василь Гроголь, виконавчий директор Bursa.

Локація. Кафе розташували на першому поверсі Bursa. Вхід до нього доступний усім охочим, а не лише відвідувачам готелю. Як і за загальний простір готелю, за «Белый шум» відповідало архітектурне бюро Слави Балбека 2b.group. За словами керівників, основним завданням на об’єкті було зробити простір максимально функціональним, водночас віддавши належне історичному значенню будівлі – як будинку першого головного архітектора Києва Андрія Меленського.

Меню. У меню кафе «Белый шум» – сніданки (125-145 грн), які подають з 07:00 до 15:00, а також основні страви: пасти (149-235 грн), качину ніжку з карамелізованим гарбузом у соусі з маракуї (245 грн) і салат «Тато Вася» із сиром шевр (145 грн). Повне меню – за посиланням.

Формат: кафе

Де: Bursa, вулиця Костянтинівська, 11

Коли: 07:00-23:00

Facebook

«Вино і люди»

Концепція. «Вино і люди» – це кафе з вином та стравами до вина від Галини Фрунзе та Віоли Кім – засновниць закладів Under Wonder та Viola’s Bar відповідно. Із жовтня заклад працює у тестовому режимі, офіційне відкриття кафе відбудеться 20 грудня. Повноцінне меню цього дня покаже нова шеф-кухарка «Вино і люди» Дарія Гросицька (Under Wonder, Charlatan Cafe).

Цитата. «У ресторані Under Wonder ми не могли дозволити собі ввести в меню поке-боули, тому що нашим напрямком є італійська кухня, і від нього ми не відходимо. Своєю чергою, у новому закладі «Вино і люди» ми маємо змогу експериментувати – незалежно від регіону», – Галина Фрунзе, співзасновниця «Вино і люди».

Локація. Кафе розпочало роботу на Печерську, на вулиці Гусовського. Це двоповерховий заклад, який використовує перший та мінус перший поверхи житлового будинку. Поєднали різні рівні за допомогою увігнутих сходів усередині основної зали.

Меню. У «Вино і люди» подають понад 50 видів вина. Окрім того, в меню супи (88-98 грн), поке-боули (108-158 грн) і закуски до вина (28-128 грн). Найближчим часом у кафе введуть оновлене меню від нового шефа. Повне меню – за посиланням.

Формат: кафе

Де: вулиця Гусовського, 11/11

Коли: 10:00-23:00

Facebook