ZVD – цілодобовий заклад із шаурмою, коктейлями та хіп-хопом у дворі поблизу площі Льва Толстого. Відкрила заклад спільнота G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A. Офіційне відкриття закладу відбулося 27 жовтня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«God Bless Shawarma and Hip-Hop» – напис на стіні в одній із зал закладу ZVD. У новому місці поблизу станції метро «Площа Льва Толстого» пропонують вісім видів шаурми та вмикають хіп-хоп. «Ми відчували, що у Києві є ціла група людей, яким подобається цей стиль – США, сучасна поп-культура, хіп-хоп. І раніше у них не було місця, куди можна було б прийти завжди», – розповідають Дмитро Зубков і Павло Талайчук, автори концепції ZVD.

 ZVD

де: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 23-Б

коли: цілодобово

Facebook

Керівники закладу додають – не змогли б реалізувати проект без підтримки спільноти G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A. «Люди G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A. – це ті, на кого ми розраховуємо насамперед. Але ми знаємо, що шаурму насправді люблять всі. Тому хотіли б побачити тут максимально широке коло аудиторії», – каже Зубков.

Дмитро Зубков і Павло Талайчук

Ще однією особливістю ZVD автори концепції називають роботу в цілодобовому режимі. «Ми давно помітили, що у Києві практично немає цілодобових закладів із кухнею. Тому хотіли відкрити місце, куди можна прийти і перед вечіркою, і після вечірки», – розповідає Зубков.

Локація

ZVD розташували у цокольному приміщенні у дворі між Великою Васильківською і Шота Руставелі. У просторі біля кав’ярні Come & Stay раніше розміщувалося кілька закладів харчування. Впізнати заклад можна за написом ZVD.

У ZVD близько 250 квадратних метрів і майже 90 посадкових місць. Розділили їх на три зали: у вхідній розташували контактний бар, ще в одній – стінку з неоновими вивісками. Ще одну окрему залу, розташовану в глибині приміщення, виділили для гостей з електронними цигарками та шанувальників кальяну. «Це не кальянна, але тут є можливість палити цигарки та кальян. Одразу планували, що це буде найтихіша зала, тому назвали її Brighton Beach», – кажуть у ZVD. Крім того, тут планують проводити заходи на кшталт презентацій і кінопоказів.

За інтер’єр ZVD відповідало бюро Слави Балбека 2B Group. «Ми надіслали Славі багато візуальних референсів і врешті зробили заклад якомога більш схожим на Нью-Йорк», – кажуть Зубков і Талайчук. Розповідають, що двері до вбиралень декорували під Pepsi та Mars, придбавши у Нью-Йорку справжні вінтажні автомати. Ще один визначальний елемент декору – пральні машинки, які прокручують долари. «Усього там 26 тисяч фейкових доларів. Спочатку замовили трохи менше, вийшло не так класно, тому купили ще», – розповідає Зубков.

Кухня

«Будьмо відвертими, шаурму люблять всі», – відповідають у ZVD на запитання, чому обрали цей продукт як основу концепції. «Увесь стритфуд – хай це бургери, піца, хот-доги, гірос чи роли – за останні п’ятнадцять років перестрибнув із вуличних позицій у високу кухню. В Україні ж шаурма досі недооцінена. Але ми впевнені, що це буде тренд сезону у Києві», – додає Зубков.

У закладі кажуть – хотіли зробити не вуличний, а ресторанний формат шаурми. Для цього, за словами авторів концепції, у ZVD використовують якісні продукти, постійно контролюють якість страв і пропонують ресторанний сервіс. До того ж у закладі роблять ставку на швидку подачу: «Ми знаємо, що в середньому до нас будуть заходити на не більше ніж на півгодини. Тому ми подаємо шаурму максимум за 15 хвилин».

Basic (155 грн) і 5th Avenue (210 грн). До всіх видів шаурми безкоштовно додають картоплю фрі, соуси та безлімітну колу.

Для розробки меню ZVD спочатку залучили Валерія Созановського (The Cake, «Утиные истории»). Утім, у закладі кажуть, що врешті із запропонованих ресторатором позицій залишили дві-три. Загалом ставку вирішили зробити на компактне меню з кількома основними позиціями, а також салатами (135-165 грн), супами (90-130 грн) і закусками (84-175 грн). У майбутньому в ZVD введуть повноцінне меню сніданків.

У меню ZVD вісім видів шаурми: Basic із куркою (155 грн), B.I.G. з куркою і чипсами з бекону (170 грн), East Village із фалафелем (170 грн), Hell’s Kitchen з яловичиною і шампіньйонами (180 грн), G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A. з яловичиною і карамелізованою цибулею (180 грн), Coney Island із кроликом (180 грн), Crown Victoria із чотирма видами сиру (180 грн) і 5th Avenue із качкою (210 грн). «У назвах шаурми ми вирішили віддати пошану нашим улюбленим американським героям штибу репера The Notorious B.I.G. та локаціям у Нью-Йорку на кшталт 5th Avenue та Hell’s Kitchen», – каже Зубков.

Коктейль Captain America (189 грн)

За коктейльну карту ZVD відповідав бар-менеджер S34 Олексій Костенюк. У ній дванадцять авторських коктейлів, які розділили за трьома блоками: Old School, Brooklyn i Game Over. Із класичних поєднань тут пропонують коктейлі The New York Times на джині Tanqueray і сливовому сиропі та Captain America на ромі Captain Morgan і бітері Luxardo. Також в асортименті коктейлі Venom, Deadpool i Michael De Santa – на честь персонажа відеогри Grand Theft Auto V. Вартість усіх коктейлів – по 189 гривень.