Житловий фонд більшості міст України планують підключити до опалення наприкінці жовтня, повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За його словами, у девʼяти регіонах України вже почали підключати до тепла соціальні заклади (лікарні, пологові будинки).

«Що стосується житлового фонду, то в більшості міст ми в кінці жовтня плануємо почати постачання тепла. Якщо буде холодно до того, ми розпочнемо раніше, відповідно до температурних показників», – сказав він.

Міністр підкреслив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно, без змін попри російські атаки на обʼєкти енергетичної інфраструктури України, які почалися 10 жовтня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Опалювальний сезон в Україні починають, коли протягом трьох днів середньодобова температура тримається нижче +8 °C.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль попередив, що зима «буде важкою». Мінімально допустиму температуру в будинках вирішили знизити до 16°C (до цього було 18°C).


У Києві з 7 жовтня почався опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків й інших установ сфери. Після російських атак міський голова Віталій Кличко сказав, що змін щодо початку опалювального сезону в Києві не планують.


Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в інтервʼю The Village Україна казав, що Київ уже готовий до опалювального сезону. Він зазначив, що опалювальний сезон у місті починається приблизно 15–20 жовтня й не пізніше. Він також зазначав, що в Києві не планують знижувати температуру в оселях нижче 18°C, бо від цього може збільшитися навантаження на енергосистему. Детальніше про те, як Київ готується до зими, за посиланням.


Міністерство розвитку громад та територій дало поради, як підготувати свою квартиру чи будинок до опалювального сезону. У КМДА закликали мешканців Києва утеплити вікна й балкони, заклеїти щілини й перевірити лічильники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі