У КМДА закликали мешканців Києва підготуватися до опалювального сезону 2022–2023.

«До мешканців теж велике прохання – виконати прості, але дієві заходи на рівні своєї квартири: утеплити вікна й балкони, заклеїти щілини й перевірити лічильники, щоб мати можливість регулювати споживання. Також просимо повідомляти до Контактного центру 15 51, якщо люди помітили недоопрацювання ЖЕКів або інших служб», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, у межах гуманітарної допомоги й коштами статутних фондів місто вже закупило генератори, підприємства теплопостачання накопичили «необхідні обсяги» резервного палива, зокрема мазуту, також купують мобільні пересувні котельні.

Крім того, у Києві замінили майже 26 кілометрів аварійних теплових мереж. Гідравлічні випробування вже на фінальній стадії: ліквідували понад 2,1 тисячі пошкоджень.

Щоб більш стабільно пройти зимовий період,«Київтеплоенерго» збільшило кількість аварійних бригад у місті (зараз у бригадах 1260 працівників). У середньому щоденно в Києві усувають 30–40 пошкоджень теплових мереж, додав Пантелеєв.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Тарифи на тепло не будуть піднімати. Водночас голова «Нафтогазу» заявляв, що опалювальний сезон почнуть пізніше, а закінчать раніше.

Міський голова Віталій Кличко попередив, що температура повітря в домівках киян під час опалювального сезону може бути +18–19°C, що на один-два градуси нижче за норму (21°C), через можливі удари по газонасосних станціях або дефіцит газу.

КМДА планувала придбати пересувні мобільні котельні, які можуть стати резервним джерелом теплопостачання в разі позаштатних ситуацій. Ці мобільні котельні зможуть забезпечувати теплом лікарні, дитсадки, школи й працюватимуть у пунктах обігріву.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна