У Києві з 7 жовтня починається опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків й інших установ сфери, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Таке рішення, за його словами, ухвалила Рада оборони міста. Об’єкти підключатимуть до тепла за заявками їхніх керівників. Директори шкіл і головні лікарі самостійно визначатимуть доцільність чи недоцільність увімкнення тепла. 

Міський голова додав, що більшість закладів соціальної інфраструктури оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що дозволяють регулювати постачання тепла й ефективно використовувати енергоносії.

«Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, щоб рішення про початок підключення тепла було виваженим і раціональним»,  зазначив Кличко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Тарифи на тепло цього року не будуть піднімати. 

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в інтервʼю The Village Україна сказав, що Київ уже готовий до опалювального сезону. Він зазначив, що опалювальний сезон у місті починається приблизно 15–20 жовтня й не пізніше. Детальніше про те, як Київ готується до зими, за посиланням.


Міністерство розвитку громад та територій дало поради, як підготувати свою квартиру чи будинок до опалювального сезону. У КМДА закликали мешканців Києва утеплити вікна й балкони, заклеїти щілини й перевірити лічильники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі