Росіяни б’ють по енергетичній інфраструктурі України, повідомив президент Зеленський.

«Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему», – написав Зеленський.

У містах і населених пунктах можливі перебої з енергоживленням, повідомили в «Укренерго». 

«Енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення й працюють над усуненням пошкоджень», – підкреслили в енергетичній компанії.

Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра й Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, загалом увесь південь, повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

«Потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є потрапляння в ТЕЦ», – додав Тимошенко.

UPD: Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і в Києві, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Українців просять тимчасово обмежити використання електроенергії

Українців просять за можливості сьогодні, з 17:00 до 22:00, обмежити споживання електроенергії.

Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж, повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Через пошкодження ракетами магістральних електромереж Київського регіону «Укренерго» ввело графік аварійних відключень споживачів у Києві, Чернігові, Черкасах й областях, а також Житомирі.

Мешканців цих регіонів просять зменшити споживання електроенергії у вечірні години, з 17:00 до 22:00. «Укренерго» рекомендує вмикати потужні побутові електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери) лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

UPD: Електропостачання порушено практично по всій країні. У восьми регіонах є проблеми з водопостачанням, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За попередньою інформацією, більшість об’єктів енергетичної інфраструктури обіцяють відновити вже сьогодні. Частина запрацює завтра.

Він також закликав українців у вечірні години обмежити споживання електроенергії, не вмикати найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски).


Україна під масованою ракетною атакою. Вибухи в Києві, Тернополі, Житомирі, Львові й інших містах. Тут усі деталі про масовану атаку в українських містах

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі