Благодійний фестиваль «Веган Вікенд» у «Хвильовому», квітневий Fusion у Closer, український кежуал-маркет на «Всі.Свої» – ці й інші події в Києві на вихідні 21–23 квітня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Благодійний фестиваль «Веган Вікенд» у «Хвильовому»


Громадська організація «Кожна Тварина» організовує благодійний фестиваль «Веган Вікенд», щоби зібрати 150 тисяч гривень на веган-пайки для Сил оборони України та для Жіночого ветеранського руху на потреби захисниць. На події буде лекторій, веган-фудкорт, стендап Василя Байдака та ярмарок.

Коли: субота, 22 квітня, 14:00–21:00

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Скільки: донат

Подія

Fusion у Closer


Клуб Closer запрошує поджемити в цю суботу. У програмі діджей, запрошений артист, аукціон і джем, участь у якому може взяти будь-який музикант. Для цього потрібно зареєструватисьза посиланням. Івент відкриває діджей Andrew Bez, після чого на сцену вийде гурт барабанщика Міші Галактіонова. Традиційно на квітневому Fusion проведуть аукціон – всі вторговані кошти направлять на підтримку України.

Коли: неділя, 23 квітня, 17:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 300500 гривень

Подія

Український кежуал на «Всі. Свої»


Маркет українських брендів «Всі свої» збирає жіночі, чоловічі та дитячі бренди на трьох поверхах на Десятинній. Зможете оновити повсякденний гардероб для всієї сім’ї, а потім відпочити, перекусити та випити смачні напої на терасах.

Коли: 22–23 квітня 10:00–19:00

Де: вулиця Десятинна, 12

Скільки: безплатно

Подія

Попап Foundation в Octo Tower


Цієї суботи Octo Tower запрошує на відкритий капінг, щоби ближче познайомитися з зерном від одеського обсмажувальника кави Foundation Coffee Roasters. А до чашки кави ви можете спробувати фірмову трубочку зі згущеним молоком. Капінг почнеться о 13:00. Усі охочі зможуть придбати каву, дріпи та мерч від Foundation.

Коли: субота, 22 квітня, 12:00–17:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

Відкриття «парковки» в Broen


Новий бар на Пейзажці Broen організовує першу аутдор-вечірку та відкриває літній майданчик на паркінгу напроти закладу. Розливатимуть коктейлі у пляшки та ставитимуть авторські діджей-сети. «Створюємо свій простір і встановлюємо власні правила», – пишуть у Broen.

Коли: субота, 22 квітня

Де: Broen, вулиця Велика Житомирська, 20

Виставка «Дитинство» в Avangarden


У Avangarden відкривають виставку української художниці Діани Рубан. У галереї та винному барі розповідають, що експозиція відображає дитяче сприйняття світу, яке унікальне, вільне та допитливе, а кожна робота спонукає до роздумів про власне дитинство й те, як воно вплинуло на формування особистості. Поруч із виставкою буде представлений фотопроєкт Behind Blue Eyes.

Коли: п’ятниця, 21 квітня, 18:30

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

«Ювілей Небайдужості» до 30-річчя Українського дому


Український дім презентує виставку «Ювілей небайдужості», присвячену 30-річчю створення національного центру. В експозиції проєкту будуть представлені роботи українських митців: Олександра Бабака, Миколи Глущенка, Петра Гончара, Тетяни Яблонської й інших. Також заплановані екскурсії від кураторів та лекція архітектора та урбаніста Юліана Чаплінського.

Коли: 21 квітня – 21 травня

Де: Український дім, вулиця Хрещатик, 2

«Kureni космічні»


Простір Kureni на схилах Дніпра готує «подорож по музичному всесвіту» разом із музикантами Orbit, Elnur, Shtenge і Valeri Cassi. Вони гратимуть на третьому поверсі всередині. Вуличний спот візьмуть на себе Dimone й Alex P. Прибуток із продажу квитків передають на потреби ЗСУ.

Коли: субота, 22 квітня, 16:00–23:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Скільки: онлайн – 300 гривень, на вході – 400/500 гривень

Подія

Ретроспективні покази фільмів у «Жовтні»


До дня народження українського режисера Олександра Муратова кінотеатр «Жовтень» розпочинає ретроспективні покази його фільмів. Першою покажуть стрічку «Чи вмієте ви жити?» Значна частина подій відбувається в Харкові. Надихаючись італійським неореалізмом і французькою «новою хвилею», Муратов зафільмував нетипову для СРСР мелодраму, яка доречніше вписується у традиції тогочасного західноєвропейського кіно. Водночас у фільмі є традиційна для муратівського кінематографа боротьба між романтизмом та прагматизмом, розповідають організатори.

Коли: п’ятниця, 21 квітня, 20:10

Де: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Козачки від US Orchestra у «Багряному»


Веранда «Багряного» відкриває сезон вечірок разом із US Orchestra та гуртом «Два-три». У програмі традиційна музика й танець «Козачки». Це максимально імпровізаційний танець із різними притупами, легкими та динамічними кроками. На події ви зможете навчитися його танцювати та випити улюблений напій, розповідають організатори.

Коли: п’ятниця, 21 квітня, 19:00

Де: «Багряний», вулиця Андріївський узвіз, 36

Скільки: 300 гривень

Подія

Акторська майстерність і тренінги для підлітків у Gulliver


У Gulliver відбудеться серія майстер-класів для дітей і підлітків від бізнес-табору KIDBI Camp. Тренінг розрахований на дітей від восьми до 17 років. Майстер-класи проходитимуть на четвертому поверсі у просторі лекторію – з 13:00 до 17:00. Програма заходу поділена на три тематичні блоки. У межах першої частини діти та підлітки пройдуть тренінг, спрямований на згуртування командного духу. Наступний блок буде присвячений напряму психології. Фінальний етап – творчий. Кожен учасник зможе спробувати себе в ролі справжнього актора та перевірити себе на артистичність.

Коли: субота, 22 квітня, 13:00–17:00

Де: ТРЦ Gulliver, Спортивна площа

Скільки: безплатно за реєстрацією

Реєстрація

Saturday Market в Mates


Кав’ярня Mates запрошує відвідати маркет з квітами та продукцією локальних виробників. Ви зможете придбати фермерські квіти від Villaverde Farm і Kvitkova Spilka, прикраси ручної роботи з натурального каміння Polumna, скуштувати пончики з бріошного тіста Tsukrovi Ponchyky та чипси з натуральних інгредієнтів Krumpli.

Коли: cубота, 22 квітня, 11:00–16:00

Де: Mates, вулиця Гоголівська, 25

Відкриття саду у Marko


Кафе Marko відчиняє терасу горіхового саду, а разом з нею – сезон нових страв та коктейлів. У програмі також діджей-сет від Саші Жиляєва.

Коли: субота, 22 квітня, 19:00

Де: Marko, вулиця Софіївська, 19