Прем’єра фільму про «Київ Волонтерський», перший виступ гурту «Циферблат» у Києві, повторення благодійної вечірки в «Куренях», «кавові історії» на веранді Дому Грушевських – ці й інші події в Києві 28–31 липня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Повернення Block Party у форматі благодійного ярмарку


Вечірка Block Party від фонду «Район#1» вперше за три роки повертається у форматі благодійного ярмарку. Захід проведуть на Арсенальній, а кошти збиратимуть на локальний бізнес і відновлення районів, що постраждали від війни.

У програмі – ярмарок речей і прикрас від українських брендів (зокрема, Mod44, Kolobokbo, Fibula, Ponchyk Boy), фудкорт, дитяча зона, електронна музика й артпростір з інсталяціями. Роботи митців можна буде придбати, виторг розподілять між авторами та благодійним фондом.

Block Party матиме декілька локацій на території A-Station: у клубі Arsenal XX, барі «Вогник» та інших культурних просторах колишнього збройового заводу.

Коли: субота-неділя, 30–31 липня, 11:00

Де: A-Station, вулиця Московська, 8

Вхід за благодійний внесок від 200 гривень

Подія

Квартирник у барі UnderWu


У барі UnderWu з музичним сомельє та колекцією вінілів відбудеться серія благодійних «квартирників» на підтримку ЗСУ. Хедлайнер першого заходу – репер Alexjazz у супроводі живого бенду. Також обіцяють «музичні експерименти» від київського саксофоніста та композитора Андрія Бармалея.

Співзасновник закладу Ігор Постоєнко проведе аукціон, де представить два лоти: раритетний вініл Jesus Christ Superstar Overture з власної колекції, а також вечерю.

Коли: четвер, 28 липня, 18:00

Де: UnderWu, Велика Васильківська, 44

Вхід за донат від 200 гривень для ЗСУ

Подія

Прем’єра фільму про «Київ Волонтерський» у «Планеті кіно»


У кінотеатрі «Планета кіно» у ТРЦ «Блокбастер» відбудеться прем’єрний показ документального фільму про організацію «Київ Волонтерський». Після показу можна буде поспілкуватися з героями фільму.

«Київ Волонтерський» виник у перші дні повномасштабної війни як об’єднання ресторанів і кафе, які готують і доставляють гарячу їжу та продуктові набори для різних груп постраждалих, військових, лікарень і госпіталів.

Фільм знімали кілька місяців, він розповідає про життя, роботу організації й емоційну «перебудову» волонтерів.

Коли: субота, 29 липня, 17:00–19:00

Де: ТРЦ «Блокбастер», проспект Степана Бандери, 34-B

Скільки – 120 гривень

Квитки

Благодійне outdoor-тренування від «ЕБШ» у River Mall


Спортхаб «ЕБШ» проведе функціональне тренування з власною вагою на терасі торгового центру River Mall. Потрапити на заняття можна за донат, усі кошти перекажуть на потреби ССО «Азов».

Із собою радять узяти воду, килимок і протисонцевий крем. Організатори попереджають, що під час повітряної тривоги тренування призупиняють, і всі переходять в укриття. Якщо тривога триває довше як 20 хвилин, заняття закінчують. На тренування обов’язково потрібно записатися.

Коли: 30 липня, 10:00

Де: River Mall, збір на терасі біля фудкорту

Участь за донат у будь-якому розмірі на потреби «Азову»

Реєстрація

Garage Sale в Squat 17B (перший у цьому році)


Squat 17B проводить свій перший у цьому році Garage Sale. У програмі – музика, коктейлі, придбати можна буде одяг і декор. Також проведуть майстер-класи: з акварелі, мозаїки та макраме.

Під час івенту збиратимуть кошти на ЗСУ – для 58 бригади, 16 батальйону та механізованої піхоти.

Коли: субота, 30 липня, 12:00–18:00

Де: Squat 17B, Терещенківська, 17-Б

Вхід за донат у будь-якому розмірі

Подія

Fusion Jams у «Хвильовому»


Команда серії джемів Fusion проведе захід у барі «Хвильовий». Буде джаз, фанк, артрок, електронно-інструментальна музика та народний вокал, а також перший виступ гурту «Циферблат» у Києві.

До основного складу «Циферблата» – Даніїла Лещинського, Валентина Лещинського та Федора Ходакова – приєднаються Женя Пугачов, Андрій Бармалій і Женя Дубовик. Як гості-вокалісти виступлять Otoy, Антон Крамер та Оля Чернишова.

Половину прибутку від продажу квитків передадуть на потреби ЗСУ.

Коли: 31 липня, 15:00–21:00

Де: «Хвильовий»

Скільки – 300–500 гривень

Квитки

Фестиваль позитивного кіно в екопросторі «Скворечник»


Цього літа Міжнародний фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» відбудеться в Києві, хоча мав святкувати своє перше десятиріччя в мистецькому хуторі «Обирок» на Чернігівщині.

Захід пройде на двох локаціях: в екопросторі «Скворечник» на Венеційському острові й у кінотеатрі Kino42 на Подолі.

На фестивалі будуть міжнародна та національна короткометражні програми. У межах конкурсної програми «Фільм про сталий розвиток» представлять фільми, які висвітлюють проблеми доступу людини до водних ресурсів, техногенний вплив і руйнування екосистем людиною й «орками». Фільмом-закриттям фестивалю стане українська прем’єра фільму «Чорнобиль: Втрачені стрічки».

Коли: 28 липня, 18:00–21:00 (відкриття), 29–31 липня, 11:00–21:00

Де: «Скворечник», Венеційський острів, «Гідропарк»

Скільки – 200–500 гривень

Квитки: основна програма у Skvo Space, покази в Кіно42

«Курені Життя» – повторення благодійної вечірки на схилах Дніпра


«Після минулих вихідних, коли ми нарешті зустрілися після тривалої перерви, коли ми побачили й обійняли всіх, ми зрозуміли, якою неймовірною силою ми є, коли збираємося разом. І скільки ще добрих справ ми можемо зробити, якщо знову зустрінемося на зелених схилах Дніпра», – пишуть організатори.

Програма нового заходу – така сама, як на «Куренях Добра»: музична сцена, маркет українських виробників, ярмарок вінілу, стендап, спорт і йога просто неба, фудкорт з їжею та напоями.

Увесь прибуток від заходу обіцяють направити на закупівлю інноваційних технологій для ЗСУ: 110-ї, 112-ї бригад і 2-го і 128-го батальйонів.

Коли: 29 липня (16:00–21:30), 30–31 липня (13:00–21:30)

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Вхід за донат 200 або 400 гривень

Подія

«Підпільний Стендап» у барі Berlin’89


Проєкт «Підпільний Стендап» проведе вечір гумору «для підняття бойового духу та розпайки» у винному барі Berlin’89 на Подолі. У лайнапі – Свят Загайкевич, Вася Байдак, Анна Кочегура, Олександр Качура та Євген Коротков. 20% коштів передадуть на потреби ЗСУ, для бійців ТРО та ЗСУ вхід безоплатний.

Коли: неділя, 31 липня, 19:00

Де: Berlin’89, Верхній Вал, 22

Скільки – 300 гривень

Квитки

«Кавові історії» на веранді Дому Грушевських


Музей Михайла Грушевського проведе чергову імпрезу «Кавові історії» на веранді садиби Грушевських, що на вулиці Паньківській. Розповідатимуть про «редакційні бали» на Хрещатику, у яких брав участь Грушевський, про те, як він відпочивав із друзями та колегами, про студентські роки діяча.

Це будуть історії з листів, спогадів, щоденників і поезій Михайла Грушевського. Також гостей пригощатимуть кавою.

Щоби потрапити на захід, потрібно зареєструватися за цим посиланням.

Коли: 30 липня, 16:00

Де: Музей Михайла Грушевського, Паньківська, 9

Скільки – 150 гривень (розрахунок готівкою в касі музею)

Реєстрація

Містична драма з Ольгою Сумською в Kino42


У кінотеатрі Kino42 стартував показ фільму «Голос трави» Наталі Мотузко. Це містична драма за мотивами оповідань Валерія Шевчука, яку зняли на Одеській кіностудії. Картину покажуть у межах циклу українського горору «Дивне, химерне, фантастичне», який запустили разом із «Держкіно».

У фільмі про чаклунок поєднані традиції українського кіно з елементами фентезі, Ольга Сумська зіграла в картині одну зі своїх перших ролей.

«Як і більшість українських стрічок того часу, «Голос трави» фактично не мав прокату та довгий час був майже не відомим українському глядачу. І це разом із тим, що його світова прем’єра відбулася на престижному Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав схвальні відгуки, зокрема, як приклад справжнього феміністичного кіно», – пишуть організатори.

Коли: субота, 30 липня о 15:00, неділя, 31 липня о 16:30

Де: Kino42, Костянтинівська, 11-Б

Скільки – 120 гривень

Квитки