У «Довженко-Центрі» 24 грудня проведуть різдвяний кіноярмарок «Рукавичка». Показуватимуть анімацію й фільм «За двома зайцями» з оригінальною українською доріжкою.

Перед показом фільму кінознавець і керівник кіноархіву «Довженко-Центру» Олександр Телюк розповість про становлення й розвиток української комедії.

Також демонструватимуть рисовану, лялькову й експериментальну анімацію режисерів Наталі Марченкової, Леоніда Зарубіна і Євгена Сивоконя.

Завершує програму заходу диджей-сет «вусатого фанку» від Сергія Кейна.

Вхід на кіноярмарок коштуватиме 100 гривень. Також під час події можна буде придбати гарячі напої й подарунки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Довженко-Центр» – єдиний в Україні державний фільмофонд, він має власну кінокопіювальну лабораторію, Музей кіно, кіноархів, медіатеку й майданчик для виступів незалежних театрів. Комплекс розташований на вулиці Васильківській.


У липні 2022 року «Довженко-Центр» офіційно перейшов у підпорядкування Держкіно (до цього центр підпорядковувався Мінкульту). Згодом Держкіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому центрі вважають, що це де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву.

2 листопада 2022 року Держкіно призначило тимчасового в.о. генерального директора «Довженко-Центру», а Олену Гончарук відсторонило від її посади за «неналежне виконання обовʼязків». У «Довженко-Центрі» назвали такі дії «рейдерським захопленням» і заявили, що чинитимуть спротив наказам і діям, які несуть загрозу цілісності інституції. 12 листопада центр влаштував «двіж волевиявлення», який підтримали активісти.

14 листопада міністр культури заявив, що реорганізацію «Довженко-Центру» скасують, але де-факто її лише призупинили.


Ми розповідали про людей, які працюють у «Довженко-Центрі».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі