Голосіївський район долучився до ініціативи вертикального озеленення «Місто живих стін», повідомив очільник управління екології й природних ресурсів КМДА.

В одному з дворів на вулиці Тарасівській висадили першу партію саджанців винограду вічі. Загалом біля стін і парканів району «незабаром» висадять 100 паростків цієї рослини.

«Зелені» стіни приховують недоліки й прикрашають місто, зокрема приховують графіті; очищують повітря, поглинають шум і мають охолоджувальний ефект улітку, кажуть в управлінні екології й природних ресурсів КМДА.

У 2022 році висадили 800 саджанців винограду вічі в різних районах Києва. Цю практику планують продовжувати й закликають охочих долучатися до ініціативи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт «Місто живих стін». У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. Ми поговорили з головою управління Олександром Возним про те, що робити мешканцям, які хочуть долучитися до ініціативи.

Раніше ініціативу підтримали Соломʼянський, Дарницький, Печерський, Деснянський, Шевченківський і Дніпровський райони. Виноград вічі також висадили у дворику будівлі КМДА на Хрещатику.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі