У Дніпровському районі Києва зʼявляться «зелені фасади» з вʼюнкого винограду вічі, які висадять у межах екологічної ініціативи «Місто живих стін».

«Живі стіни» висадять на будівлях шкіл і багатоповерхівках. Це сприятиме комфортній температурі в помешканнях і поліпшить якість повітря, кажуть в Управлінні екології КМДА.

Крім того, вертикальне озеленення допоможе розвантажити місцеву каналізаційну систему, адже зелень поглинає дощову воду.

Раніше ініціативу підтримали Соломʼянський, Дарницький, Печерський, Деснянський і Шевченківський райони. Виноград вічі також висадили у дворику будівлі КМДА на Хрещатику.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт «Місто живих стін». У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Ми поговорили з головою управління Олександром Возним про те, що робити мешканцям, які хочуть долучитися до ініціативи.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Дніпровська РДА в Києві