Дарницький район Києва приєднався до ініціативи з вертикального озеленення в місті, повідомляє управління екології та природних ресурсів КМДА.

Району передали 50 паростків винограду вічі. Частину саджанців одразу висадили біля Дарницької РДА на вулиці Олександра Кошиця, 11. Решту висадять біля шкіл, садочків і комунальних будівель району, розповіли в РДА.

«Користуючись нагодою, хочу ще раз спростувати міф, що вічі може якимось чином пошкодити стіну. За рахунок вусиків-присосок ця виноградна лоза легко чіпляється за стіни й ніяк їм не шкодить», – підкреслив голова управління екології Олександр Возний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт #МістоЖивихСтін. У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

Першим із районів ініціативу підтримав Соломʼянський. Саджанці висадили біля адміністративної будівлі на вулиці Мацієвича й виробничої бази на вулиці Хороброго.

У Дарницькому районі, на вулиці Вербицького, є багатоповерівка, на стіні якої декілька років росте вічі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Дарницька РДА, Олександр Возний