«Зелені фасади» зʼявляться на школах і житлових будинках Соломʼянки, повідомив керівник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

За його словами, управління передало 50 саджанців винограду вічі Солом’янській райдержадміністрації, управлінню освіти й керівній компанії району.

Саджанці винограду вічі. Фото: Олександр Возний

Саджанці вже висадили біля адміністративної будівлі на вулиці Мацієвича й виробничої бази на вулиці Хороброго, пише «Хмарочос» з посиланням на УЗН Солом’янського району. Також виноград планують висадити біля дитячих садочків на вулицях Ушинського (№374), Антонова (№350) Донецькій (№651) і школах на вулицях Світличного (№149), Виборзькій (№229), Тупікова (школа-дитячий садок «Сяйво»), біля управління освіти на вулиці Пітерській, 12.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт #МістоЖивихСтін. У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі