У внутрішньому дворику будівлі КМДА на Хрещатику, 36, висадили понад 20 паростків винограду вічі, повідомив голова управління екології та природних ресурсів Олександр Возний.

За його словами, уже в 2023 році тут будуть «зелені» фасади.

Виноград висадили в межах ініціативи «Місто живих стін» від управління екології. До неї вже долучилися п’ять районів міста: Дарницький, Деснянський, Печерський, Солом’янський і Шевченківський. Паростки вічі там висадили на будівлях шкіл, дитячих садочків і деяких житлових будинків.

Возний обіцяє, що «зелені» фасади будуть і в решті районів Києва.

«Якщо ви теж хочете долучитися й допомогти перетворити Київ на місто живих стін, висаджуйте вічі самостійно або звертайтеся з такою пропозицією до своїх ОСББ чи керівних компаній», – додав він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт «Місто живих стін». У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

Із районів ініціативу першими підтримали Соломʼянський, Дарницький і Печерський.

Ми розповідали також про ще 11 екорішень для Києва, які допоможуть протидіяти зміні клімату.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Олександр Возний