«Реберня на Арсенальній» – це другий заклад формату «Реберня» від львівської компанії «Холдинг емоцій !FEST» у Києві. Нову київську «Реберню» називають поки найбільшою в Україні, заклад працює в оновленій будівлі Микільської брами в межах простору A-Station на Арсенальній площі. Відкриття закладу відбулося 15 березня.

The Village Україна вперше повідомив про плани на відкриття «Реберні» в Києві в підбірці «25 закладів, які відкриють у Києві навесні».

Фото: Євген Карєв для The Village Україна 

Концепція

«Реберня» в Києві – м’ясний ресторан «Холдингу емоцій !FEST» («Криївка», «Найдорожча ресторація Галичини», «Дуже висока кухня»), що спеціалізується на смажених свинячих реберцях. Як і перший заклад формату в Києві на Подолі, розвивають його спільно з партнерами, які відповідають за київські франчайзи !FEST на зразок «Львівської майстерні шоколаду», «Львівських пляцків» і «П’яної вишні».

Перший заклад формату «Реберня під Арсеналом» працює на території Міського арсеналу у Львові з 2016 року. У !FEST розповідають, що спеціально не обирали приміщення в Києві напроти заводу «Арсенал», але бачать у цьому символічність. Нова «Реберня» – найбільший заклад формату в Україні: він має понад тисячу квадратних метрів і може вмістити близько 450 людей водночас.

Окрім того, у межах приміщення працює демократичний бар «П’яна вишня» та «Львівська майстерня шоколаду». Обидва формати мають окремі входи.

 «Реберня на Арсенальній»

Де: місто Київ, вулиця Мазепи, 1

Коли: 12:00–00:00

Телефон: 068 397 99 48

Instagram

«П'яна вишня» працює всередині приміщення «Реберні»

Локація

«Реберня на Арсенальній» розташована на першому поверсі Микільської брами – споруди на Арсенальній площі ліворуч від входу до станції метро «Арсенальна». Брама раніше слугувала воротами до Київської фортеці. «Ми працюємо в історичній будівлі XVIII століття. Протягом тривалого часу її не використовували, але після реставрації в межах проєкту A-Station отримала нове життя», – розповідають у «Холдингу емоцій !FEST». Додають, що приміщення реставрували без втручань в архітектуру, лише укріпили певні конструкції завдяки червоним балкам.

Усього в «Реберні» приблизно 1200 квадратних метрів і 450 посадкових місць. Збільшити кількість посадок ще на понад сотню зможуть завдяки сезонному літньому майданчику. Як і в інших закладах формату, у новій «Реберні» не приймають бронювання: гостей запрошують у порядку живої черги, записуючи імена на дошці очікування біля входу.

У приміщенні кілька зал, розташованих уздовж першого поверху будівлі. Обслуговують заклад дві відкриті кухні з фірмовою технологією оброблення ребер на грилі у двох кінцях приміщення. «Таким способом можемо оперативно обслуговувати гостей по всій площі приміщення», – кажуть у !FEST. Усі замовлення обіцяють видавати в межах 15 хвилин.

Прикрасили інтер’єр роботами українського ілюстратора Андрія Єрмоленка, відомого, зокрема, як автора серії «Шевченкіана» та логотипів українських міст United Colors of Ukraine. Єрмоленко підготував для закладу серію робіт, натхненну Києвом: наприклад, зобразили Софійську дзвіницю з балконом і символіку футбольного клубу «Динамо».

Праворуч від центрального входу до приміщення працює заклад «Львівська майстерня шоколаду», що поєднує формати крамниці шоколаду та солодощів власного виробництва й кафе на 50 посадкових місць. Демократичний бар «П’яна вишня» з фірмовими настоянками працює всередині простору, у нього можна потрапити через «Реберню» та з окремого входу.

Кухня

Основа концепції «Реберні» – реберця. Офіціанти приносять порцію реберець і розрубують їх уже на столі, куштувати м’ясо пропонують з дерев'яного підносу без столових приборів.

Основна страва «Реберні» – «Ребра на вогні». Порцію в 400 грамів продають по 189 гривень. До реберець пропонують додатки: мариновані овочі (86 гривень за 250 грамів), овочі-гриль (86 гривень), овочеве асорті (89 гривень), а також мариновану бринзу (96 гривень).

На відкритій кухні також готують дві інші страви на вогні – скумбрію на грилі (154 гривні) і яловичий антрекот (298 гривень). Також у меню супи: «Овочевий бульйон» (42 гривні) і «М’ясна зупа» (62 гривні). На десерт – морозиво (69 гривень за 120 грамів).

Дві порції ребер

До м’яса в «Реберні» пропонують компот (85 гривень), який продають у літрових пляшках, а також крафтове пиво від власної пивоварні !FEST «Правда» (44 / 72 гривні). Щодня на кранах по три види пива, кажуть у закладі. Також на барі подають вино, міцний алкоголь і каву.