«Реберня на Узвозі» – новий заклад львівського «Холдинг емоцій !FEST» («Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Дуже висока кухня») у Києві. Відкрили триповерховий заклад на Подолі – на Андріївському узвозі. Відкриття відбулося 19 липня. The Village Україна вперше повідомив про плани на відкриття «Реберні» у Києві у січні – в підбірці «20 закладів, які відкриють у Києві».

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Реберня» у Києві – заклад у форматі львівського м’ясного ресторану, що спеціалізується на смажених свинячих реберцях. Це спільний проєкт львівських власників «Холдинг емоцій !FEST» та київських партнерів, які розвивають у столиці франчайзи !FEST на зразок «Львівської майстерні шоколаду», «Львівських пляцків» і «П’яної вишні».

Основа концепції «Реберні» – реберця. Окрім того, на першому поверсі закладу працює демократичний бар «П’яна вишня» з настоянками. Це п’ятий заклад франчайзу у Києві, у нього є два окремі входи.

Київська «Реберня» почала роботу в тестовому режимі у п’ятницю, 19 липня. «Відчинили двері – і за 15 хвилин не залишилося вільних місць», – кажуть у закладі. Наразі ресторан працює з 12:00 до 00:00, але тут не виключають, що продовжать робочий час на вихідних.

 «Реберня на Узвозі»

Де: м. Київ, Андріївський узвіз, 2

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Локація

«Реберню на Узвозі» відкрили на Подолі, на початку Андріївського узвозу на перетині з Контрактовою площею. У триповерховій будівлі кінця XVIII століття свого часу працював ресторан і банк.

«Львівська «Реберня» підв’язана під локацію – все-таки заклад розташований не території Арсеналу. У Києві ж «Реберня» більш сучасна», – розповідають у закладі про інтер’єр, за який відповідала внутрішня команда «Холдингу емоцій !FEST». Та спільні зі Львовом акценти у декорі зберегли – наприклад, «люстри» з підвішеними краватками.

Новий заклад після реставрації розташували на трьох рівнях – на мінус першому, першому і другому поверхах. Відкриті кухні працюють на першому і другому поверхах, підвальний обслуговує кухня на першому поверсі.

Усього у «Реберні» понад тисяча квадратних метрів і близько 340 посадкових місць. У закладі кажуть, що найближчим часом збільшать кількість місць ще на сотню – завдяки інакшому розташуванню столів. До наступного сезону планують також відкрити літній майданчик на внутрішньому подвір’ї.

Кухня

Основа меню – «Ребра на вогні». Порцію в 400 грамів продають по 169 гривень. У «Реберні на Узвозі» кажуть, що для приготування фірмової страви використали технологію, аналогічну закладу у Львові. До реберець пропонують додатки: мариновані овочі (82 грн за 200 г), овочі-гриль (86 грн), овочеве асорті (88 грн), а також бринзу (96 грн).

Усі страви у закладі пропонують їсти руками. Для зручності на кожному з поверхів є раковини, а на кожному столі – рулон паперу. За традицією засновників «Криївки», офіціанти подають страви театрально: реберця розрізають на шматки перед гостем на столі. Також відвідувачам пропонують спеціальні фартухи з крафтового паперу.

На відкритій кухні також готують дві інші страви на вогні – скумбрію на грилі (154 грн) і яловичий антрекот (298 грн). Також у меню супи: «Овочевий бульйон» (42 грн) і «М’ясна зупа» (62 грн). На десерт – морозиво (69 грн за 120 г).

До м’яса у «Реберні» пропонують компот (84 грн), який продають у літрових пляшках, а також пиво від !FEST під брендом «Правда» (44/72 грн). Щодня на кранах по три види пива, кажуть у закладі. Також на барі подають вино, міцний алкоголь та каву.

Фото: Марго Дідіченко