Заклад «Стейкхаус» перезапустять ресторатори Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна («Хлебный», Holy Burger, Yellow Truck). Водночас ресторатор Савва Лібкін (Tavernetta, «Дача», «Компот»), який запускав заклад на Володимирській разом із партнерами, вийшов із проєкту – розповів Лібкін у коментарі The Village Україна. 

«Я більше не маю жодного стосунку до ресторану [«Стейкхаус»], вийшов з проєкту місяць тому. Причина – взаємодія з партнерами. Коментувати ситуацію з новими керівниками не можу», – коментує Лібкін. 

Ресторатор Савва Лібкін у «Стейкхаусі»

«Зі вчорашнього дня «Стейкхаус» наш. Ні, ми не будемо там нічого змінювати. Просто зробимо трохи краще. А це дуже просто», – розповідає Аліна Косічкіна в коментарі The Village Україна. Розпочати роботу заклад має за тиждень, для цього відкриють літній майданчик у внутрішньому подвір’ї.

Рестораторка додає, що в закладі збережуть інтер’єр Дениса Беленка (Milk Bar, Adelle, Good Girl). «Навіть за два роки інтер’єр не втратив актуальності», – коментує Косічкіна.

Додає, що за кухню «Стейкхаусу» відповідає Олег Старум, із яким команда Дмитра Заходякіна свого часу працювала в закладі Beef. За коктейлі відповідатиме Артем Лебедєв, який раніше працював у «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» та «Ресторанах Гусовських». Як і в інших закладах Заходякіна, роботу барист «Стейкхаусу» налаштовує Слава Бабич  найкращий бариста світу 2018 року. 


Таким способом Лібкін вийшов з усіх ресторанних проєктів у Києві: раніше він запускав у місті заклад «Риба у вогні» на Подолі й мережу «Компот» за франчайзом. «Чи можу я повернутися до Києва з новим рестораном? Тільки в тому разі, якщо це буде самостійний проєкт, а не партнерство», – каже Лібкін. Додає, що ситуація з київським «Стейкхаусом» жодним чином не вплине на однойменний ресторан в Одесі. 

 «Стейкхаус» у Києві почав роботу восени 2017 року. Відкрили заклад за форматом однойменного закладу в Одесі, який Савва Лібкін відкрив у 1998 році. 

 Підпишися на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Обкладинка та фото: Володимир Шуваєв для The Village Україна