«Білий налив» – новий заклад із сидром і хот-догами, розташований напроти ЦУМу на Хрещатику. Особливістю моноформату є те, що всі позиції в меню коштують 29 гривень. Відкрив заклад ресторатор Дмитро Борисов («Остання барикада», Chicken Kyiv).

Концепція

«Білий налив» називають «першою українською сидерією». Основою концепції закладу є яблука: на них у моноформаті готують сидр, пунш і наливки. Використовують яблука від українських виробників для приготування пирогів та основи меню закладу – хот-догів; до сосиски, булочки, карамелізованої цибулі та соусів додають крихти з яблучних чипсів.

Усі позиції в основному меню – від сидру до хот-догів та устриць – коштують 29 грн. У Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова називають цей підхід «європейським» – з огляду на європейський тренд із барами, у яких можна випити за 1 євро. «Фактично ми працюємо в одному ціновому сегменті з київською перепічкою», – сміється Борисов.

 «Білий налив»

де: Київ, вулиця Хрещатик, 23-А

коли: 10:00-23:00

Телефон: 098 885 8744

Facebook

Ще одна особливість «Білого наливу» – швидка подача замовлень. Кожне замовлення у закладі обіцяють віддати у межах 3 хвилин. Відповідно до цього організували й систему самообслуговування; на зміні у закладі не більше трьох працівників. Бронювання столів у закладі не практикують: усі замовлення опрацьовують у порядку живої черги.

«Білий налив» працюватиме на умовах франчайзу: у наступні кілька тижнів розпочне роботу перший заклад мережі у Луцьку.

Локація

«Білий налив» розташували в історичній будівлі на Хрещатику – прямо напроти ЦУМу. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Їж Пий». Знайти фасад моноформату можна за рожевою неоновою вивіскою та кількома високими бочками поряд зі входом.

При вході гостей зустрічає бар. Сидр наливають із бочок, закріплених за барною стійкою. Одразу на місці готують і хот-доги. Скуштувати все можна на діжках при вході або за столиками у залах. Усього на двох поверхах близько 50 посадкових місць.

Діжки у «Білому наливі» не лише для швидкого прийому їжі. Після споживання сміття просять залишити всередині бочки.

Визначальний елемент інтер'єру – картини і декоративні елементи із яблуками.

Якщо на першому поверсі одна зала, то на другому їх дві. Сполучають поверхи сходи, які освітлюють авторські лампи, виконані з пляшок. У таких самих пляшках у «Білому наливі» продають наливки. Ще один авторський елемент декору – люстра з яблуками над баром. Також на другому поверсі знайшли місце для трьох картин сучасної української художниці Ірини Писанко.

Кухня

«Пиво – це буденний напій, а ігристе вже до чогось зобов’язує. Своєю чергою, сидр є чимось середнім. Це простий і зрозумілий продукт», – кажуть у «Білому наливі». Відкрити заклад із сидром мережа ресторанів Борисова вирішила після того, як знайшла партнера-постачальника. Співпрацює заклад із компанією Royal Cidre: український виробник готує для «Білого наливу» особливий вид слабоалкогольного напою.

Хот-дог, яблучний пиріг, устриці, а також сидр, пунш і наливка – більшість асортименту «Білого наливу».
«Ми всі обіцяємо собі завтра ж відмовитися від надміру в їжі чи алкоголю. Але завжди тягне згрішити. Ми продаємо цей гріх», – жартують у «Білому наливі».

 Чому ми обрали як основу концепції саме сидр? Як на мене, сидр недооцінений українським споживачем. У всі часи найдешевшим і наймасовішим продуктом у нас було пиво. Воно зайняло у нас цілу нішу. Але ми хочемо довести, що масовим продуктом може бути й сидр.

Дмитро Борисов

власник «Білого наливу»

Сидр у «Білому наливі» подають за особливою методикою: із бочок напій наливають у келихи, розташовані на відстані метра. У моноформаті кажуть – у такий спосіб сидр додатково насичується киснем і шампанізується, а отже, смак напою розкривається краще.

Окрім сидру, у закладі пропонують яблучний пунш – гарячий напій із корицею та бодяном. «Це варіант для холодної пори року, але попит може мати й у холодний літній вечір», – розповідають у «Білому наливі». Зігрітися можна і яблучними наливками – їх можна взяти з собою у тарі 100, 200 і 500 мл, а також у подарунковому тубусі.

За словами Борисова, насамперед при розробці концепції він орієнтувався на культуру споживання сидру в Бельгії та Іспанії. Зокрема, на іспанський регіон Астурію.

Хот-доги у «Білому наливі» пропонують у двох видах – класичному і вегетаріанському. До класичного радять додати плавлений сир. Своєю чергою, у вегетаріанській версії використовують сосиску з білка рослинного походження сейтану. Два види у закладі й пирогів – солоні з куркою і солодкі з яблуками.

Якщо у європейській традиції до сидру пропонують закуски, то у британській – устриці. У «Білому наливі» устриці також від українського виробника – привозять їх із Херсона. Подають морепродукти з лимоном.