SHO – новий ресторан української кухні від співзасновників The Burger i The Bar Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Розташували двоповерховий заклад площею у 1200 м² на вулиці Мечникова. Ресторан розпочав роботу 8 квітня.

Концепція

SHO називають чи не найбільшим рестораном української кухні в країні. За словами співзасновниці Аліни Косічкіної, підготовка проекту зайняла близько трьох із половиною років. За цей час ресторатори встигли відкрити моноформат курки Holy Chick і стейкхаус Must.

 SHO

де: м. Київ, вулиця Мечникова, 18

коли: 08:00 – до останнього клієнта

Телефон: 044 466 03 05

Facebook

 Як довго треба обирати найкращу подругу, так довго я шукала це місце. Ми дуже давно його придумали – ще до відкриття Holy Chick i Must. Зараз я можу сказати, що це мій улюблений проект.

Чому ми вирішили зробити ставку на українську кухню? Ми всі її дуже любимо. Адже ми знаємо ці продукти з дитинства. Кожен знає, якою повинна і не повинна бути та чи інша страва. До того ж мені бракувало місця у Києві, де можна було б скуштувати смачну українську кухню.

Аліна Косічкіна

співзасновниця SHO

Локація

Розташували SHO на двоповерховій локації на вулиці Мечникова – напроти грузинського ресторану «Шоті». Окрім того, поблизу станції метро «Кловська» працюють ресторани Barvy, Pizzeria Napule, Ibsen та BAO. «Мечникова можна назвати вулицею ресторанів, – каже співвласниця Косічкіна. – Та коли ми починали цей проект, тут було набагато менше закладів». У SHO кажуть – відштовхувалися не від розташування, а від вимог до приміщення. Простір для ресторану шукали протягом тривалого часу; усі можливі варіанти намагалися подивитися у різний час доби.

Скляний фасад SHO впізнається без вивіски

У приміщенні зі скляним фасадом поруч із Good Wine раніше працював магазин вина. На двох поверхах локації, переобладнаної під ресторан, близько 300 посадкових місць.

Загальний стиль SHO називають стриманим. Підкреслили його завдяки використанню українських елементів декору. Відповідала за проект Наталія Білоногова. Це російська дизайнерка з досвідом роботи у Нью-Йорку, Лондоні та Дубаї.

«Ми повністю відійшли від шароварщини. Взяли певні елементи української культури, які можна було підкреслити. Усі речі в цих залах зроблені власноруч, у кожної з них є своя історія», – розповідає Косічкіна. Як приклад наводить мазані стіни та стелю. Поєднали цей прийом із застосуванням дерева. Матеріал знайшли у Карпатах – розібрали старовинний амбар.

У відкриту кухню в одній із зал інтегрували піч – у ній випікають хліб за автентичними рецептами. На другому поверсі знайшли місце для відкритого простору – тут будуть проводити майстер-класи та інші заходи.

Кухня

«Чим для мене є українська кухня? Це повинно бути смачно, як у дитинстві в бабусі. Котлетки, пюре, борщ, голубці, олів’є, деруни – це все смачно і зрозуміло», – розповідає Косічкіна.

Шеф-кухарем SHO є Максим Корзун-Зарецький, який раніше працював в італійському ресторані Mercato Italiano у ТРЦ Gulliver. За словами керівників, меню закладу пропрацьовували протягом кількох років. «Ми намагалися зробити кухню максимально простою. Не хочемо видавати страви дивної форми і казати, що це наше бачення традиційного рецепту. Своєю чергою, страви ми пропонуємо у красивому інтер’єрі і з красивою подачею», – пояснює Косічкіна.

З меню

Зелений борщ90 грн

Курячий бульйон 80 грн

Юшка з трьох видів риби200 грн

Котлета з мармурової телятини з картопляним пюре320 грн

Гречана каша з тельбухами90 грн

Ніжка кролика240 грн

Рибні котлети з осетрини320 грн

Голубці90 грн

Телячі щічки з перловкою200 грн

Шашлик зі свинини 240 грн

Пельмені з м’ясом140 грн

Олів’є з індичкою110 грн

Салат із фермерських овочів (шпинат, редька, спаржа)90 грн

Деруни90 грн

Домашня ковбаса120 грн

Холодець з індички і півня100 грн

Пиріжки з капустою90 грн

Асорті намазок (форшмак, ікра з баклажанів, тертий сир із яйцем, курячий паштет)240 грн

Яблучний штрудель110 грн

Серед іншого в українському ресторані пропонують червоний борщ (110 грн). Готують його не на свинині, а на дієтичному м’ясі – бичачих хвостах. Це варіант, коли дуже хочеться борщу, але не можна їсти надміру жирну їжу, кажуть у SHO.

Ще одна варіація на традиційну українську страву – вареник із кроликом (140 грн). Один великий вареник подають із двома соусами. Також у меню вареники з м’ясом (140 грн), картоплею (90 грн), капустою (90 грн), сиром і зеленню (90 грн), а також із вишнями (90 грн) і солодким сиром (90 грн).

Ще одна пропозиція – котлета по-київськи (160 грн). «Це традиційний рецепт: смачна курка, хрустка паніровка, подається з пюре», – розповідає Косічкіна.

Окрім того, пропонують у закладі «Кров’яну ковбасу за технологією ХІХ століття» (120 грн).

Меню сніданків у закладі доступне до 12:00. Серед пропозицій омлет із копченим палтусом (120 грн), яйця «Бенедикт» із лососем (140 грн), скрамбл із сосисками із індички (120 грн), а також сирники (90-110 грн) і рубана вівсянка (70-90 грн) – на воді, молоці, кокосовій воді та мигдальному молоці.

За три барні стійки у SHO, як і в інших закладах мережі власників, відповідає бар-менеджерка Людмила Скіценко. Окрім класичного алкоголю, редакція радить скуштувати авторський коктейль Siren Song (250 грн). Напій готують на піско, настоєному на блакитному чаї з додаванням ванільного сиропу та лимонного фрешу.

Шеф-бариста закладу – чемпіон світу з приготування кави у турці Слава Бабич. «Він працюватиме як шеф-бариста у всій мережі, але почне з цього закладу», – розповідає Косічкіна. Зокрема, у SHO радять скуштувати каву на піску (50 грн). Окрім класичних кавових напоїв, у карті капуоранж (70 грн), капугрей (70 грн) і матча-лате (90 грн).