Святкування дня народження Leilia Bakery, концерти в артпросторі Uyava та благодійний вечір поезії від Сергія Жадана та Христини Соловій – зібрали події на 14–16 липня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Garage Flower Market


Гастрохаб Garage на Подолі організовує черговий квітковий ярмарок. Цього разу ви зможете придбати липневу півонію від Kvitkova Spilka, бегонії, бальзамін і зелень у горщиках від Just Plant It, оливи, цитрусові, сухоцвіти, гортензії, трави, ароматні дифузори та вази для дому від Flowers Goodwine.

Коли: субота, 15 липня, 10:00–16:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Святковий маркет до дня народження Leilia Bakery


Пекарні Leilia Bakery виповнюється один рік. Цими вихідними засновниця закладу Лейла Туваклієва разом із командою запрошує відсвяткувати день народження пекарні у дворику на Гончара. Пригощатимуть морозивом, цукровою ватою, молочними шейками, бельгійськими вафлями та спеціальним меню від TC Pizza. Також будуть вино, сидри та квіти від Mutabor.

Коли: 15–16 липня, 10:00–18:00

Де: Leilia Bakery, вулиця Гончара, 15/3

Виступи Blooms Corda, Sheetel і Kuptilov на ВДНГ


Артпростір Uyava на ВДНГ організовує виступи інді-рок-гурту Blooms Corda й артрокерів Sheetel. Також до них приєднається діджей Kiptilov, який зіграє диско-фанковий сет.

Коли: п’ятниця, 14 липня, 17:00–22:00

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Подія

Квитки: 600 гривень

Виступ «Структури щастя» та Smailov в артпросторі Uyava


«Структура щастя» – електронний проєкт Лізи Углач. Виконавиця відома своїми хітами «Силуети», «Сидативи», «Ліпший день». Цієї суботи вона виступить у «Саду бажань» на ВДНГ разом із представником електронної сцени Smailov, який поєднує хаус, брейкбіт і створює картину магічних ритмів. Виступи доповнять діджеї Vinga, Kuzminovavika & Volkovainna. Також на вас чекає музичний сюрприз від об’єднання діджеїв із Києва Dim Kultury.

Коли: неділя, 16 липня

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Подія

Квитки: 300 гривень

Виступ британського продюсера London Elektricity у просторі Uyava


Тоні Колман – більш відомий під сценічним ім'ям як London Elektricity, британський драм-енд-бейс продюсер і ді-джей, а також співзасновник лейблу Hospital Records. Цієї суботи він виступить в Uyava на ВДНГ з новою програмою, яку анонсує у світовому турі. Доповнять виступ іноземного гостя діджеї Tonika, I wannabe, Votuma, Diffirant та інші. Благодійним партнером заходу стала фандрейзингова платформа United 24. Частину коштів із продажу квитків передадуть на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області, зруйнованого російськими військами в березні 2022 року.

Коли: субота, 15 липня, 12:00–22:00

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Подія

Квитки: 500 гривень

Виступи іноземних артистів в Closer


У Closer приїдуть двоє іноземних артистів. У суботу виступить англієць Ендрю Джеймс Густав, що кожного разу грає музику з позначкою «rare». А в неділю елегантний і непередбачуваний італієць Gabbs. Також Closer надрукував лайнап на футболці, яка є в єдиному екземплярі, і продасть її першому охочому гостю за 2000 гривень. Цю суму в повному обсязі направлять на актуальний збір. Організатори діляться, що схожі футболки з’являтимуться з наступними подіями.

Коли: 16–17 липня, 15:00–22:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Подія

Квитки: від 250 гривень

Толока від Repair Together


Чергова толока від Repair Together. Цього разу запрошують розчищати завали та будувати в Іванівській і Киїнській громадах. Після праці Павло Гончарук проведе заняття з гімнастики йогів. Також зіграють ді-джеї Anton Som, Chocollab і Lugovskiy. Зареєструватися на толоку можна через чат-бот.

Детальніше про Repair Together ми розповідали в інтерв’ю із засновниками.

Коли: 15–16 липня

Де: Іванівська та Киїнська громади Чернігівської області

Попап Broen у Mates


Київські заклади Mates і Broen організовують спільний попап. Запрошують пити коктейлі, смакувати закуски, відпочивати та насолоджуватися літніми вихідними. У меню коктейлі: Grapefruit Gimlet Punch і Coconut Sour. До них підготували дві закуски: фермерську моцарелу з обпаленим абрикосом і чилі олією та ростбіф із маринованою молодою фермерською морквою із зеленим салатом.

Коли: 15-16 липня, 12:00–21:00

Де: Mates, вулиця Гоголівська, 25

Ранкова практика «Емоції в тілі» в Avangarden


Галерея Avangarden запрошує долучитися до енергетичної практики, «створеної для тих, хто відчуває внутрішній дисбаланс і вчиться заново слухати свої почуття». Проводить практику режисерка та засновниця Akterstvo Theatre Люся Пономаренко.

Коли: субота, 16 липня, 9:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

Подія

Квитки: 400 гривень

Благодійний вечір поезії та вина від Сергія Жадана та Христини Соловій


Письменник Сергій Жадан і співачка Христина Соловій запрошують на вечір поезії та вина, який відбудеться на терасі ресторану «Прага». Усі вторговані кошти з квитків спрямують на відбудову «Центру диких тварин» Наталі Попової та UAnimals.

Коли: понеділок, 17 липня, 18:30

Де: «Прага», проспект Глушкова, 1

Подія

Квитки: 1000 гривень

Mirali Sunday Grill


Цієї неділі шеф-кухар ресторану Mirali Міралі Ділбазі смажитиме барана на спеціальному грилі. Заклад запрошує всіх охочих долучитися до гриль-вікенду.

Коли: неділя, 16 липня, 14:00–22:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Illuminate x Lamana у «Хвильовому»


Об’єднання «Ламана» спеціалізується на «зламаній музиці» та представляє музикантів, які грають бейс, герідж, тустеп та інші UK-жанри. Цієї п’ятниці разом із бейс-піонерами Illuminate вони перетворять танцмайданчик на місце, де можна зануритись у музику та відчути її на фізичному рівні. У лайнапі: Вова Сябрук b2b Нютрал, Вейлер, Колдест, Тадек.

Коли: п’ятниця, 14 липня

Де: HVLV, вулиця Верхній Вал, 18

dOP


Французький електронний дует dOP завітає цього тижня до Києва та зіграє на Kureni. До парижан приєднаються київські артистки Yova Yager і Hanna.

Коли: 15 липня

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Подія

Квитки: від 300 гривень

Концерт «Жадан і Собаки»


Колектив «Жадан і Собаки» анонсували літній тур містами України. Цієї неділі в Києві гурт представить програму зі своїх головних хітів, як-от «Мадонна», «Натаха», «Автозак» та інші.

Коли: неділя, 16 липня

Де: River Mall, Дніпровська набережна, 12

Подія

Квитки: від 1500 гривень

Вечірка «Синтез» в Arsenal XXII


Електронна вечірка «Синтез» від творців Laboratorium відбудеться в суботу в клубі Arsenal XXII. У лайнапі: Eternity, Lucid K, Pan Feofan, Сold Altair. Організатори обіцяють занурення в гіпнотично-ритмічну танцювальну музику, що допомагає відчути яскраві емоції, відпочити від реальності та насолодитися потужним звуком. Також наголошують на тому, що працюватиме фейсконтроль.

Коли: субота, 15 липня

Де: Arsenal XXII, вулиця Князів Острозьких, 8

Подія

Квитки: від 200 гривень

Selection Room Showcase в Keller


Selection Room разом із резидентами лейблу та друзями запрошують на благодійний захід у Keller, на якому будуть збирати кошти для благодійного фонду «Промінь поваги» та 3 ОШБ, а паралельно буде лунати якісне техно винятково від українських продюсерів. На відвідувачів чекатимуть два танцмайданчики, 14 артистів і понад вісім годин музики. У лайнапі: Alex Schultz, Detunesaw, Incorrect Waves, Vitalii Shevchenko та інші.

Коли: субота, 15 липня

Де: Keller, Кирилівська, 71

Nova Fashion Fest


Благодійний фестиваль, у межах якого відбудуться модні покази українських дизайнерів і шоу-програма з музичними виступами. Хедлайнеркою події стане Надія Дорофєєва. Кошти від продажу квитків передадуть до благодійного фонду «Охматдит»

Коли: неділя, 16 липня

Де: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2

Подія

Квитки: 600 гривень

Soul Service у Хвильовому


Київське хардкор-об’єднання Soul Service вперше виступить у барі «Хвильовий». На вечірці зіграють постійні учасники Repress і Blindfold разом із друзями Jugernaut і Right in Front. Також на сцені виступить гурт Confused, а закривати вечір своїм сетом буде Symonenko.

Коли: неділя, 16 липня, 17:00

Де: HVLV, вулиця Верхній Вал, 18

Подія

Квитки: від 300 гривень