З’явився трейлер стрічки «Ми не згаснемо» (We Will Not Fade Away) Аліси Коваленко, яку покажуть на Берлінському кінофестивалі у секції Generation 14plus і яка номінована на премію Berlinale Documentary Award.

Трейлер фільму «Ми не згаснемо»

Це фільм про дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та подорожі до Гімалайських гір, який описують як «ніжний та емоційний мультипортрет молодого покоління»: «Попри похмуру реальність навколо, Андрій, Руслан, Ілля, Ліза і Лєра мріють, шукають пригод, протестують та борються зі сірістю й нудьгою. Поки світ навколо них занепадає, шахти закриваються, загроза ескалації війни зростає, вони не здаються та намагаються йти за покликом своїх мрій».

Режисерка працювала над стрічкою з 2019 року, але із початком повномасштабного вторгнення доєдналась до лав Української добровольчої армії і захищала Київщину й Харківщину. Аліса Коваленко служила протягом чотирьох місяців, а потім повернулася до роботи над фільмом. Це стрічка спільного виробництва України, Франції та Польщі.

Крім того, режисерка фільму «Стоп-земля» Катерина Горностай увійшла до складу журі Generation 14plus Берлінського кінофестивалю.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


73-й Берлінський кінофестиваль триватиме з 16 до 26 лютого 2023 року. Там також покажуть українські фільми «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко й Даніеля Асаді Фаезі, короткометражку про Київ Надії Парфан, стрічку «Залізні метелики» про трагедію МН17, «Східний фронт» російського режисера Віталія Манського та українського режисера Євгена Тітаренка і «Суперсила» Шона Пенна та Аарона Кауфмана (два останні фільми також номіновані на Berlinale Documentary Award).


Аліса Коваленко – програмна директорка кінофестивалю «Молодість», членкиня Європейської кіноакадемії. Її дебютний фільм «Аліса в країні війни» (2015) заснований на персональному досвіді часів Революції Гідності і першого року війни на Донбасі. Його прем’єра відбулася на фестивалі документального кіно в Амстердамі.

На фестивалі в Амстердамі показали й наступну стрічку режисерки, «Домашні ігри» (2018), яку придбав Netflix. Фільм також переміг на Одеському кінофестивалі у 2018 році в конкурсі європейських документальних стрічок.

Також Аліса Коваленко знімає документальний фільм «Фронт» (Frontline), який розповідатиме про захисників та захисниць України і час, що режисерка провела на фронті як військова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі