Українські фільми «Ти мене любиш?» і «Ми не згаснемо» покажуть у програмі Panorama на Берлінському фестивалі. 

На Берлінале відбудеться основна прем’єра фільму «Ти мене любиш?» Це історія дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни й народження іншої. Головні ролі виконали Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила й Максим Михайличенко.

Фільм знятий в Україні Family Production за підтримки Держкіно. Режисеркою й сценаристкою фільму є Тоня Ноябрьова, а продюсерами – Анастасія Буковська, Данило Каптюх і Микита Буковський. 

До секції Generation 14plus відібрали також документальну стрічку Аліси Коваленко «Ми не згаснемо». Це ніжний та емоційний портрет молодого покоління з прифронтових містечок сходу України. Похмура реальність не здатна зломити героїв і героїнь фільмів, які продовжують мріяти, шукати пригоди й боротися з сірістю.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Берлінський кінофестиваль – один із найстаріших фестивалів у світі, який щорічно збирає понад 300 фільмів. 73-й Берлінале у 2023 році триватиме з 16 до 26 лютого. Загалом на фестивалі покажуть п’ять фільмів: «Залізні метелики» про трагедію МН17, український короткометражний фільм про Київ «Це побачення» й «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко й Даніеля Асаді Фаезі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі