Документальну стрічку «Східний фронт» українського режисера Євгена Титаренка й російського режисера українського походження Віталія Манського покажуть на Берлінському кінофестивалі.

Кадр із фільму «Східний фронт»

Фільм знімали в різних куточках України, зокрема в Київській, Харківський і Херсонській областях. «Східний фронт» представлятиме погляд на війну крізь призму українських парамедиків.

Документалка ввійшла до програми Encounters Films. Фільм зняли в копродукції України, Чехії, Латвії й США. Прем’єра відбудеться 24 лютого 2023 року, рівно за рік після повномасштабного вторгнення РФ. 73-й Берлінський кінофестиваль триватиме з 16 до 26 лютого 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Віталій Манський народився у Львові, працював у Росії й переїхав до Латвії після того, як Росія анексувала АР Крим у 2014 році. Автор фільмів «Свідки Путіна» (2018) і «Горбачов. Рай» (2020).


Євгеній Тітаренко почав документувати події російсько-української війни у 2014 році, коли був парамедиком у медичному батальйоні «Госпітальєри». Зняв стрічки War for Peace і «Дніпро форпост України».


Крім цього, на Берлінале покажуть ще п’ять українських фільмів: «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко й Даніеля Асаді Фаезі, короткометражку про Київ Надії Парфан, стрічку «Залізні метелики» про трагедію МН17, а також фільм Шона Пенна про Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі