Режисерка фільму «Стоп-земля» Катерина Горностай увійшла до складу журі Generation 14plus Берлінського кінофестивалю

Generation – це секція кіно про дітей і підлітків зі всього світу й проблеми, з якими вони стикаються. 

У 2015 році короткометражний ігровий фільм Горностай «В гостях» переміг у Національному конкурсі на Міжнародному кінофестивалі «Молодість».

У 2021 році її повнометражний фільм «Стоп-Земля» отримав «Кришталевого ведмедя» за найкращий фільм, який присудило молодіжне журі Generation 14plus на Берлінале.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Редактор The Village Україна Ярослав Друзюк спілкувався з режисеркою фільму «Стоп-Земля» Катериною Горностай і розпитав її про підхід до роботи з акторами, творення нової реальності в кіно та проблеми зумерів. Читайте інтерв’ю за посиланням.


Українська кінокураторка Саша Прокопенко ввійшла до складу журі спеціальної нагороди Teddy Award Берлінського кінофестивалю. 


73-й Берлінський кінофестиваль триватиме з 16 до 26 лютого 2023 року. На фестивалі покажуть українські фільми «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко й Даніеля Асаді Фаезі, а також короткометражку про Київ Надії Парфан, стрічку «Залізні метелики» про трагедію МН17. Крім того, відбудеться спецпоказ фільма Шона Пенна про Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі