Є хороша новина – 2020 закінчився. А ще – святковий настрій ніхто не скасував. Так, цієї зими доведеться трішки покреативити з безпечними розвагами, але хто з нас не любить челенджі?

Бренд односолодового віскі The Glenlivet також вірить, що оригінальність – це круто. Вона спонукає до пошуку нових перспектив та ідей. Тому разом із The Glenlivet ми створили зимовий святковий адвент-календар на три тижні. Кожна комірка – це нова ідея для розваг. Відкривайте їх у будь-якій послідовності, додавайте події до календаря, адаптуйте під себе, діліться ідеями із друзями.

Понеділок

Створіть із друзями «той самий» зимовий плейліст. 

Вивчіть 5 пісень у симуляторі фортепіано Pianizator. 

Залиште вечір для улюбленої відеогри. 

Вівторок

Покатайтеся на ковзанах без падінь. 

Поруште традицію й подивіться Jingle Jangle: A Christmas Journey. 

Вимкніть смартфони та пограйте із друзями в настільну гру. 

Середа

Пройдіть не менше ніж 10 тисяч кроків зимовим містом. 

Відправте листівки друзям за кордон. 

Почніть (нарешті!) вчити нову іноземну мову. 

Четвер

Зробіть пожертву у благодійний фонд. 

Влаштуйте домашній кінотеатр із родиною. 

Пройдіть курс із креативного мислення на Coursera. 

П’ятниця

Відвідайте майстер-клас баристи. 

Приготуйте пастуший пиріг за рецептом Гордона Рамзі. 

Покличте на стейк-паті тих, з ким ніяк не знаходили час на зустріч. 

Субота

Організуйте домашню вечірку із друзями. 

Зробіть і собі зимовий подарунок. 

Замовте сніданок в улюбленому закладі. 

Неділя

Вимкніть повідомлення на телефоні та сходіть на масаж. 

Влаштуйте Zoom-вечірку із друзями з інших міст. 

Прокиньтеся без будильника та запросіть на бранч близького друга. 

Створіть із друзями «той самий» зимовий плейліст

Постійно сперечаєтеся про музику на вечірках? Ось вам ідея – створіть із друзями спільний плейліст із гілті плежер треками. Єдине правило: не можна засуджувати чужі музичні смаки. А от ставити підбірку на репіт можна стільки разів, скільки захочеться. Куди йти за плейлістами: Spotify, Apple Music, SoundCloud, Google Music, YouTube, MixCloud, Deezer і багато інших.

Вивчіть 5 пісень у симуляторі фортепіано Pianizator

Не знаємо, чи ви колись мріяли навчитися грати на музичному інструменті, але тренувати свої нейрони ніколи не пізно:) Для цього достатньо завантажити симулятор на смартфон (ось Android та IOS) та грати за нотами. А от за якими саме – підкаже застосунок. Усе ж 2020 рік нас навчив не відкладати нічого на потім.

Залиште вечір для улюбленої відеогри

Це помста всім дедлайнам. Відкладайте справи та цілий вечір займайтеся тим, чим хочеться. І жодного відчуття провини! Нехай найскладнішим завданням цього вечора стане вибір гри (окрім пошуків омріяної PS 5). Що оберете: Among Us, Call of Duty або Roblox? А поєднати її можна з віскі The Glenlivet Founder’s Reserve в чистому вигляді або з додаванням льоду.

Покатайтеся на ковзанах без падінь

Неважливо, профі ви в цій справі чи це ваші перші ковзани, головне – настрій і компанія. Тільки запам’ятайте перше правило ковзанки: стояти, тримаючись за бортик варто не більше п’яти перших хвилин, бо можна пропустити весь фан. Шукайте його тут, але не забувайте про карантинні обмеження:

Поруште традицію й подивіться Jingle Jangle: A Christmas Journey

Розуміємо, ви вже налаштувалися всоте переглянути «Реальну любов», але все ж наважимося запропонувати щось нове. Цей мюзикл у жанрі фентезі – цьогорічна новинка Netflix.

Атмосферності додасть коктейль Hot Toddy на основі віскі The Glenlivet Founders Reserve. Для цього змішайте у склянці 50 мл віскі, 2 чайні ложки меду та сік із половинки лимона. Додайте 150 мл завареного чорного чаю. Додайте паличку кориці, гвоздику та прикрасьте м’ятою або апельсиновою скибкою.

Вимкніть смартфони та пограйте із друзями в настільну гру

«Монополія», Alias, «Манчкін» або Jenga? Зібратися із друзями, щоби пограти в настільну гру, – те, що 100% варто зробити у святковий період. Допоможе відволіктися від гаджетів, розслабитися та трішки більше дізнатися одне про одного. Як? Наприклад, у грі Jenga на кожен блок наклейте наліпки з цікавими питаннями. Відповідати на них треба після того, як хтось із гравців витягнув певний блок. А для ще більшого занурення у світ офлайн-ігор спробуйте «Підземелля та дракони» з ведучим і розподілом ролей.

Пройдіть не менше ніж 10 тисяч кроків зимовим містом

Так, холодно. Так, лід. Так, не хочеться й носа показувати з-під теплої ковдри. Але ми пропонуємо знайти в собі сили прогулятися зимовим містом і навіть перетворити це на корисну звичку.

Беріть із собою термос із напоєм Smoky Sputnik Hot Toddy на основі віскі The Glenlivet Founder's Reserve. У ньому змішайте 50 мл алкогольного напою, 150 мл гарячого завареного димного чаю Лапсанг, 1 чайну ложку меду або цукру та кілька шматочків нарізаного імбиру. Для пряного смаку й аромату додайте шматочки апельсину, трохи кориці та гвоздики. Тепер точно не замерзнете!

Відправте листівки друзям за кордон

Можливо, кордони й закриті, але ми пропонуємо їх зруйнувати й надіслати листівки друзям! Для цього достатньо роздрукувати готовий макет. Згадайте, що адресу отримувача пишемо в лівому нижньому кутку (так-так, а ви коли останнього разу писали листа?). І не забудьте додати кілька теплих слів і вітання. Усе ж, ми пережили 2020!

Почніть (нарешті!) вчити нову іноземну мову

Ні-ні, ми необов’язково про англійську :) Просто раптом ви вирішили, у яку країну полетите після відкриття кордонів? Тоді час вивчити мову цієї країни. На безкоштовній платформі Duolingo для Android та IOS можна налаштувати зручну для вас тривалість щоденних занять – від 5 до 30 хвилин. А ще застосунок дозволяє зберігати нові слова у словнику, пропонує письмові вправи, диктанти, а також приділяє увагу розмовному блоку.

Зробіть пожертву у благодійний фонд

2020 зайвий раз нагадав – сила ховається в підтримці. Є ті, для кого ваш подарунок може стати допомогою або навіть порятунком. Наприклад, літнім людям через фонд «Життєлюб», людям із вадами серця – через «Cерця майбутнього», дітям з онкозахворюваннями – через фонд Tabletochki, а важкохворим дітям – через «Український фонд допомоги». А ще можна подбати про тварин за допомогою фонду Happy Paw.

Влаштуйте домашній кінотеатр із родиною

Коли за вікном сірість, а замість снігу – льодяний дощ, теплий настрій потребуватиме вашої креативності. Тому звільняйтеся від роботи раніше (хоча б спробуйте), надсилайте рідним запрошення на домашній кіносеанс і захопіть попкорн. Щоби полегшити вам вибір – ось головні серіали 2020 року.

Для класного вечора приготуйте пунш Sangria Punch на основі віскі The Glenlivet. Для цього в місткості для пуншу змішайте 375 мл віскі, 125 мл лимонного соку, 750 мл червоного сухого вина, 125 мл міцного чорного чаю та 100 мл цукрового сиропу. Ретельно перемішайте, додайте нарізані скибками солодкий апельсин і лимон, а також корицю та гвоздику. І ще раз перемішайте. За бажанням, цей напій можна готувати в гарячому варіанті.

Пройдіть курс із креативного мислення на Coursera

Новий рік – нові знання. Спробуйте пройти курс із креативного мислення на Coursera від Імперського коледжу Лондона. У програмі ви дізнаєтеся про креативні техніки й те, як їх застосовувати на практиці в побутовому та професійному житті. Адже хто ми такі без здатності покреативити?

Відвідайте майстер-клас баристи

Є за що подякувати 2020 року – ми точно опановували нові навички. То чому не спробувати себе в ролі баристи? Тим більше, що зима – ідеальний момент для того, щоби навчитися готувати смачні зігрівальні напої. Можливо, не з першого разу. Але в цій справі ніякий локдаун не страшний: власну кав’ярню ви зможете створити в себе на кухні.

Приготуйте пастуший пиріг за рецептом Гордона Рамзі

Цей пиріг – справжній comfort food, який зігріває та підіймає настрій. Він англійського походження та схожий на запіканку з картоплею й м’ясом. Англійці традиційно готували його із залишків смаженого м’яса баранини та картопляного пюре, проте зараз існує велика кількість варіацій страви. Одним із найпопулярніших є рецепт Гордона Рамзі. Ну що, наважитеся приготувати? Гордон розкаже як :)

Покличте на стейк-паті тих, з ким ніяк не знаходили час на зустріч

Нарешті знайшовся час на зустріч із друзями? Це привід для стейк-паті! Пам’ятайте, що головне правило смачного стейка – хороший маринад. Для нього зберіть асорті зі спецій: порошок білих грибів, сушену цибулю, чебрець і часник, пластівці червоного перцю, чорний перець і сіль. Додайте 60–70 мл The Glenlivet Founder’s Reserve, 100 мл соєвого соусу та 2 чайні ложки діжонської гірчиці. Усі інгредієнти разом із м’ясом покладіть у вакуумний пакет і залиште на 5–7 годин. Ідеально приготувати все це на вугіллі, але підійде й хороша пательня-гриль.

До м’яса приготуйте Easy Mix на основі віскі The Glenlivet Founder’s Reserve. Поєднайте 50 мл алкоголю та 100–150 мл імбирного елю. За бажанням додатково вичавіть сік половинки лимона та додайте 25 мл цукрового сиропу.

Організуйте домашню вечірку із друзями

Цього року ми, здається, дізналися все про хоум-паті. Час довести до досконалості майстерність домашніх посиденьок на ламповій вечірці з невеликою компанією друзів.

Здивуйте компанію скілами бармена – приготуйте класичний коктейль Whisky Sour на основі віскі The Glenlivet Founder’s Reserve. Для цього налийте в шейкер 60 мл віскі, вичавлений із половинки лимона сік, 15–25 мл цукрового сиропу та за бажанням білок одного курячого яйця. Збовтуйте протягом 10–15 секунд, а потім додайте в шейкер кубики льоду. Знову добре збовтайте та налийте у склянку Old fashioned через сито. Прикрасьте краплями гіркого бітеру Ангостура або цедрою лимона. Лайфхак: якщо у вас немає шейкера, замініть його звичайною літровою банкою.

Зробіть і собі зимовий подарунок 

Робити подарунки так само приємно, як отримувати. А ми знаємо, як це поєднати. Оберіть щось зі свого wish-листа та порадуйте свою найближчу людину – себе. А для тих, хто не може визначитися, ми підготували кілька класних варіантів:

  1. Парфуми на зиму.
  2. Предмети декору для дому.
  3. Сертифікат на навчальні курси.
  4. Віскі The Glenlivet.
  5. Набір для spa-догляду.
  6. Настільна гра на компанію.
  7. Кеди або кросівки, про які давно мрієте.
  8. Акустична система або павербанк.
  9. Стильна шапка.
  10. Квіти для житла.

Замовте сніданок в улюбленому закладі

Ми не сумніваємося у ваших кулінарних здібностях, але, погодьтеся, ви часто думаєте про ті самі сирники, тост із яйцем пашот або круасани, що готують у вашому улюбленому закладі. А ще це класна можливість підтримати локальний бізнес!

Вимкніть повідомлення на телефоні та сходіть на масаж

Приділити день собі – завжди хороша ідея. Проведіть його без нескінченних повідомлень і потоку новин, які відволікають від думок і здатності бачити наше життя масштабніше. Дайте собі розслабитися та вимкнути думки під час сеансу масажу, а протягом дня згадайте свої успіхи й досягнення у 2020 році та заплануйте, яким для вас буде 2021.

Влаштуйте Zoom-вечірку із друзями з інших міст

Якщо зустрітися не виходить, це не привід скасовувати вечірку. Мабуть, це взагалі неофіційний слоган останніх місяців. Для тематичної Zoom-party потрібно: вирішити, хто створить лінк на конференцію, домовитися про напої та пошерити спільне тло для Zoom. Ось вам ефект, ніби ви всі разом. Дякуємо 2020, ти навчив нас боротися із відстанню.

Прокиньтеся без будильника та запросіть на бранч близького друга

Пропонуємо зробити паузу та не дати собі вигоріти у зимових справах. Прокиньтеся без будильника, приготуйте смачний сніданок, зробіть корисний перекус і запросіть близьку людину на бранч. Можливо, посеред робочого тижня?

А доповнити бранч можна коктейлем Olala на основі віскі The Glenlivet Founder’s Reserve. У високій склянці змішайте 40 мл віскі, 120 мл чаю Персиковий улун, завареного методом колд-брю (холодне заварювання), 15 мл ванільного або цукрового сиропу. Обережно перемішайте та прикрасьте коктейль слайсами груші.

Навіть до звичайних днів можна додати трохи оригінальності

Створити святкову атмосферу можуть коктейлі на основі The Glenlivet Founder’s Reserve.

The Glenlivet – це оригінальне односолодове віскі, яке створене традиціями.

Від моменту заснування винокурні у 1824 році це віскі вважали найкращим у Спейсайді, а інші виробники намагалися видати свій продукт за The Glenlivet. Засновник винокурні Джордж Сміт став першим власником ліцензії на виробництво віскі в Шотландії.

The Glenlivet – віскі, з якого все починалося.

Матеріал підготовлено за підтримки