The Village Україна розповідає про те, де навчатися цієї зими. Зібрали 22 курси за різними креативними напрямами: від маркетингу до фотографії.

  • Маркетинг

Онлайн-курс «Основи маркетингу» в Projector School

Для кого буде корисно?

Курс для маркетологів малого та середнього бізнесу, менеджерів і стратегів рекламних агенцій, підприємців, які хочуть розібратися в маркетингу та/або делегувати його. А також для комунікаційників громадських організацій, культурних й освітніх ініціатив і тих, хто хоче змінити професію.

«Завдяки кризі бізнеси отримали чарівного копняка й активно переходять в онлайн, що збільшує можливості прибутку. Проте інтернет-маркетинг без традиційного та стратегії — це ризик злити бюджет, стріляючи по горобцях. Цей курс допоможе зрозуміти суть сфери та як створювати маркет-стратегію самотужки».


Коли: з 2 лютого 2021 року

Заняття: тричі на тиждень

Тривалість: 1,5 місяця

Вартість: 6 000 гривень


Онлайн-курс «Product Analytics. Basic» від Projector school

Для кого буде корисно?

Курс для продакт-менеджерів, продуктових / вебаналітиків і всіх, хто хоче перейти в продакт-менеджмент / аналітику з суміжних сфер. Також курс буде корисний для власників бізнесу, які хочуть зрозуміти, як будувати процеси й команди.

«На курсі Product Analytics ми розповімо, як формулювати й оцінювати ідеї, як проводити тести, а після інтерпретувати результати. Будемо працювати з інструментами і продакт, і аналітиків. Курс не стільки про інструменти, скільки про продуктове бачення й раціональний підхід. Ви отримаєте каркас для ухвалення рішень і навчитеся мислити так, щоб великі ідеї ставали здійсненими й вимірними».


Коли: з 19 січня 2021 року

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: 2 місяці

Вартість: 13 300 гривень одним платежем або по 7 000 гривень двома платежами


Онлайн-курс «Copywriting. Beginning» в Projector School

Для кого буде корисно?

Курс орієнтований на тих, хто хоче почати працювати в рекламі й опанувати професію копірейтера.

«Уміти писати – це вміти думати текстом і формулювати думки в слова. За два місяці навчання ви побуваєте в шкурі копірайтера креативного агентства, а дипломний проєкт і домашні завдання не раз з вас її спустять».


Коли: з лютого 2021 року

Заняття: вівторок, субота

Тривалість: 2 місяці

Вартість: 9 500 гривень одним платежем або по 5 000 гривень двома платежами


Онлайн-курс «PR basis» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс буде корисний для креаторів, які хочуть пробувати себе та свої проєкти. Авторів брендів, які хочуть розробити свою PR-стратегію й грамотно використовувати рекламний бюджет. Організаторів івентів, які хочуть залучати більше людей у свої проєкти.

«Грамотний піар – це можливість зробити так, щоб про тебе знали й говорили. Щоб домогтися цього, ми розберемо основні принципи PR, застосовні для будь-яких проєктів. Навчимося відчувати свій бренд та аудиторію, визначати позиціонування й вибудовувати живі комунікації. На прикладі кейсів зрозуміємо, як реагувати на критику й обернути негатив на свою користь. Піднімемо тему івентів і навчимося робити промо так, щоб солд-аут став нормою».


Коли: з 19 січня 2021 року

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: 1 місяць

Вартість: 7 000 гривень


Онлайн-курс «ART DIRECTION» від Skvot

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто працює або мріє працювати в артдирекшені та хоче знайти свій підхід у створенні крутих продуктів.

«Артдиректор – це людина, яка відповідає за візуальну складову продукту, інструменту, кампанії. Головне його завдання – побачити майбутній продукт і зробити все, щоб цей продукт вийшов. Ми розповімо, як знайти свій підхід до артдирекшну та створювати круті продукти: айдентику, сайти й застосунки».


Коли: з 4 лютого 2021 року

Заняття: четвер, вівторок

Тривалість: 1 місяць

Вартість: 8 400 гривень


Copywriting Intensive в Bazilik

Для кого буде корисно?

Інтенсив для тих, хто хоче розібратися з основами роботи копірайтера та прагне навчитися писати якісні тексти.

«Цей інтенсив для тих, хто має розібратися з основами роботи копірайтера, що потрібно знати про бренд і продукт, де компетенції копірайтера перетинаються з компетенціями маркетолога, як сформулювати тон голосу свого бренда, де шукати ідеї для текстів і чи є там місце для натхнення».


Коли: 15, 16, 17 грудня

Заняття: 19:30–22:00

Вартість: 1 000 гривень


Google Analytics Intensive в Bazilik

Для кого буде корисно?

Інтенсив для тих, хто хоче навчитися налаштовувати аналітику на сайт, ставити цілі, задачі, отримувати дані про дії користувачів на сайті, конверсії й ефективність реклами.

«Під час навчання ви познайомитеся з можливостями Google Analytics, дізнаєтеся, навіщо потрібен цей інструмент. Визначите важливі для вас показники роботи сайту й навчитеся відслідковувати їх за допомогою звітів. Зрозумієте, як зробити досвід користувачів вашого сайту приємнішим. Навчитеся встановлювати Google Analytics вручну через FTP, GTM і за допомогою плагіна.

Дізнаєтеся, що таке UTM-розмітка та як за допомогою неї налагодити трафік.

Розберетеся з основними звітами для аналізу відвідувачів і рекламних кампаній».


Коли: 15, 17 грудня

Заняття: 18:00–20:30

Вартість: 800 гривень


Онлайн / офлайн-курс «SMM Full Cours» у Bazilik

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче опанувати основні компетенції SMM-спеціаліста.

«Заняття розділені на теоретичний і практичний блоки з постійним фідбеком від лекторів. Частину завдань і фінальний курсовий проєкт студенти готують для реального клієнта».


Коли: з 18 січня 2021 року

Заняття: понеділок, середа, четвер, 19:00–22:00; субота, 11:00–14:00

Тривалість: 2 місяці

Вартість: 17 000 гривень одним платежем або по 6 500 гривень трьома платежами


Онлайн-курс «SEO course» у Bazilik

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто хоче опанувати основні навички й компетенції SEO-спеціаліста.

«Ви дізнаєтеся про принципи роботи пошукових систем та основні чинники ранжування. Навчитеся працювати з аналітикою в SEO (Google Analytics, Search Console). Навчитеся добирати основні слова та створювати семантичне ядро. Отримаєте базові навички html і css. Заглибитесь у технічне SEO. Дізнаєтеся, від чого залежить швидкість завантаження сторінок сайту.

Навчитеся працювати з посиланнями на сайт й отримувати їх. Фінальне завдання, SEO-стратегію, студенти готуватимуть для реального проєкту, з яким працюватимуть протягом курсу».


Коли: з 20 січня 2021 року

Заняття: середа, 19:00–21:30; субота, 11:00–13:30

Тривалість: 2 місяці

Вартість: 13 000 гривень одним платежем або по 7 000 гривень двома платежами


Онлайн-курс «Курс копірайтингу, сторітелінгу, контент-маркетингу для бізнесу» від «Риба»

Для кого буде корисно?

Курс підходить для копірайтерів, маркетологів і підприємців, що займаються створенням контенту й рекламою бізнесу.

«Цей курс для тих, хто хоче навчитися писати сильні тексти та створювати рекламний SMM- і PR-контент для брендів. На курсі із 25 занять ви навчитеся писати грамотні тексти без канцеляризмів, штампів, складних конструкцій і текстового сміття. Створювати рекламний контент для різних цільових аудиторій і платформ».


Коли: з 30 січня 2021 року

Заняття: понеділок, середа, п’ятниця, 19:00–22:00; субота, 10:00–11:20

Тривалість: 7 тижнів

Вартість: 2 750 гривень


  • Дизайн

Онлайн-курс «Ілюстрація. Засоби виразності» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс корисний ілюстраторам-початківцям для вивчення базових принципів роботи з графікою. А також ілюстраторам-практикам, які вже мають досвід в ілюстрації, але бажають згадати й систематизувати основи.

«На курсі ми поговоримо про засоби виразності в графіці та про те, як використовувати їх, щоб маніпулювати увагою глядача. Усі графічні завдання будемо вирішувати в межах брифів, максимально наближених до реального життя. За належних зусиль після закінчення курсу ви отримаєте гідні перші проєкти в портфоліо».


Коли: січень 2021 року

Заняття: вівторок, четвер, субота

Тривалість: 3 місяці

Вартість: 14 250 гривень одним платежем або по 5 000 гривень трьома платежами


Онлайн-курс «Poster design. Illustrator advanced» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс для новачків, які знають основи ілюстратора, але не розуміють, як застосувати інструменти для створення гарного дизайну.

«На курсі ви не тільки навчитеся створювати круті постери, а й почнете вижимати з можливостей Adobe Illustrator максимум. Ми поговоримо про роботу з растром, градієнтом, тінями, різноманітними ефектами, з лініями й багато іншого».


Коли: січень 2021 року

Заняття: тричі на тиждень

Тривалість: 1 місяць

Вартість: 4 500 гривень


Офлайн-інтенсив «Adobe InDesign: intensive» від School of Visual Communication

Для кого буде корисно?

Інтенсив для дизайнерів, ілюстраторів, художників, фотографів-початківців та інших фахівців, що працюють з друкованою продукцією або онлайн-виданнями.

«Adobe InDesign – це професійна програма для верстки. Саме в ній ви можете створити макет книги, журналу, газети, ліфлету, артбука. Але часто неправильне використання її інструментів призводить до різних похибок під час друку або відображення інформації на різних екранах.

5-денний інтенсив за менторства графічного дизайнера допоможе побачити прихований потенціал програми, навчить коректно використовувати її інструменти та звільнить від серцевих нападів у друкарні».


Коли: з 15 лютого 2021 року

Заняття: понеділок, четвер, субота

Тривалість: 5 днів

Вартість: 2 400 гривень


Курс «Каліграфія. Леттерінг. Логотип» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс буде корисний для артдиректорів, графічних і вебдизайнерів, дизайнерів, які працюють в медіа. А також усім, хто хоче прокачати свої навички в роботі зі шрифтами та логотипами.

«На курсі ми будемо досліджувати принципи створення букв, використання каліграфії та літерації в дизайні, а також формувати навички для проєктування логотипів. У підсумку ви отримаєте цілий комплекс шрифтових робіт, які стануть потужною основою».


Коли: січень 2021 року

Заняття: понеділок, четвер, субота

Тривалість: 1 місяць

Вартість: 4 500 гривень


Онлайн-курс «2D анімація» від Projector School

Для кого буде корисно?

Курс підійде художникам, ілюстраторам, 3D-дизайнерам, які малюють.

«Ми створили курс, який не просто дасть розуміння принципів 2D-анімації, а покаже всю їхню різноманітність на прикладі трьох основних світових шкіл – американської, французької та японської. Для цього ми познайомимося з програмою TVPaint Animation і пройдемо за всіма основними моментами створення 2D-анімації. Дізнаємося, що таке принцип захлеста й поняття ваги в анімації, як опрацьовувати шот і сміливо імпровізувати, тонкощі мікромімікі персонажа й стилізації його рухів».


Коли: з 11 січня 2021 року

Заняття: понеділок, неділя

Тривалість: 3 місяці

Вартість: 14 250 гривень одним платежем, або по 5 000 гривень трьома платежами


Інтенсив «Ефективне портфоліо на Behance» від School of Visual Communication

Для кого буде корисно?

Інтенсив для дизайнерів різного профілю й ілюстраторів, які тільки починають кар’єру й бажають «смачно» оформити перші роботи. А також для дизайнерів та ілюстраторів, що вже працюють у сфері та бажають зробити зі свого портфоліо ефективний інструмент продажу та PR й отримати перші нагороди від Behance.

«3 інтенсивні заняття допоможуть швидко зрозуміти, як працює платформа Behance, навчитися керувати увагою глядача так, щоб він додивився презентацію до кінця, створювати гарні історії та прототипи, працювати з типографікою, фоном, анімацією й іншими інструментами Behance і врешті отримувати нагороди».


Коли: 21, 28, 31 січня 2021 року

Заняття: 19:00–22:00; 15:00–17:00

Тривалість: три дні

Вартість: 1 700 гривень


  • Фотографія

Онлайн-курс «Photography» від Skvot

Для кого буде корисно

Курс для фотографів, а також для тих, хто мріє займатися фотографією.

«На курсі будемо вчитися не тільки знімати за правилами, а ще й ламати стандарти та створювати нове. Попрацюємо в різних жанрах і розберемося, як знайти свій стиль та естетику. Поговоримо про фотографію як форму мистецтва, довгострокові проєкти та роботу для зарубіжних видань».


Коли: з 22 грудня 2020 року

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: 1,5 місяця

Вартість: 8 400 гривень


Онлайн-курс «Колористика фотографії» від Київської школи фотографії

Для кого буде корисно?

Курс для тих, хто займається фотографією й хоче навчитися колористиці фото.

«Кожен колір несе емоційний заряд, тому по-різному діє на глядача. Одні поєднання кольорів підсилюють одне одного, інші послаблюють. Ось чому теорія й практика цього фотокурсу зробить ваші фотографії сильнішими!»


Коли: з 21 січня 2021 року

Заняття: вівторок, четвер

Тривалість: 2,5 тижня

Вартість: 4 800 гривень


Онлайн-курс «Обробка фотографій. Портретне ретушування» від фотошколи «Зелений квадрат»

Для кого буде корисно?

Курс для фотографів, які хочуть навчитися обробляти фото в програмах Adobe Photoshop або Adobe Lightroom.

«На уроці ви відразу пробуєте на практиці ті методи ретуші, про які ми говоримо. Потім закріплюєте матеріал, виконуючи домашні завдання, які перевіряє й коментує викладач».


Коли: з 11 січня 2021 року

Заняття: понеділок, п’ятниця

Тривалість: 7 тижнів

Вартість: 3 200 гривень


Mobile Photo Workshop у Bazilik

Для кого буде корисно?

Воркшоп для тих, хто хоче навчитися знімати камерою смартфона будь-що: портрети, пейзажі, їжу та предметні фото.

«Під час навчання ви дізнаєтеся більше про професію фотографа. Оціните особливості телефона як фотоапарата. Вивчите основи фотографії та дізнаєтеся, як працювати в різних жанрах фото. Розберетесь у видах фототехніки. Навчитеся працювати зі світлом і композицією на мобільному фото.

Опануєте навички правильної підготовки до зйомки, що потрібно знати й мати з собою. Дізнаєтесь усе про пост-продакшн. Протестуєте всі теоретичні знання на практиці: організуємо та проведемо під час воркшопу дві зйомки».


Коли: 12, 13 грудня 2020 року

Заняття: 11:00–19:00

Вартість: 2 500 гривень


  • Телебачення

Курс «Робота ведучого в кадрі» від Вищої школи Media&Production

Для кого буде корисно?

Курс для тележурналістів і ведучих, які хочуть навчитися керувати своїми емоціями, голосом, мімікою, жестами та лексикою в кадрі.

«Якщо вам здається, що робота ведучого в кадрі – це зафіксована перед камерою стійка й інфо з суфлера, залиште ці стереотипи в минулому. На цьому курсі вам доведеться забути про фірмові «нууу» й «еее», які технічно з’являються в паузах під час начитки, і поринути в детальний процес створення сюжету за участі одного персонажа в кадрі».


Коли: з 22 лютого

Заняття: понеділок– п’ятниця, 17:00–21:00

Тривалість: 5 днів

Вартість: 6 400 гривень


Курс «Телевізійний продюсер» від Вищої школи Media&Production

Для кого буде корисно?

Курс для креативників, які не просувають ідеї далі власної уяви. Також курс підійде продюсерам і медіаменеджерам, які хочуть підвищити рівень своїх умінь.

«Вісім блоків інтенсивного навчання: від концепту до реалізації – допоможуть вам структурувати свої ідеї та зібрати команду фахівців для їх втілення. Ми пройдемо шлях продюсера в роботі над проєктом і залучимо всі департаменти, які беруть участь у його створенні. Розберемо формати ТБ-контенту, розділимо зони відповідальності, синхронізуємо роботу команди, підготуємо комерційну пропозицію для спонсорів, бекграунд до запуску тощо».


Коли: з 27 лютого 2021 року

Заняття: субота, неділя

Тривалість: 2 місяці

Вартість: 18 000 гривень