Міський голова Києва Віталій Кличко показав візуалізації хвилеподібного мосту й паркінгу на Оболоні.

Нова рекреаційна зона зʼєднає парк «Наталка», набережну й Оболонський острів, куди вестиме хвилеподібний міст. Елементи мосту збирають на підприємствах у Дніпрі й Житомирі, частину конструкцій раніше виготовили на заводі «Азовсталь». Підсвічування буде динамічне, сталева «хвиля» постійно змінюватиме кольори.

Поруч, на вулиці Прирічній, зводитимуть паркінг. Протест уже висловила ГО «Парк Прирічна» й місцеві активісти. Петицію, яка зібрала потрібні 6000 голосів, у КМДА відхилили, оскільки «є гостра потреба» в будівництві паркінгу. Його підземна частина слугуватиме укриттям, а наземна – спортивною зоною для відпочинку, зазначає Кличко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.


Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. На той період вже звели три опори моста. Втім, будівництво мосту завершать восени 2023 року, запевняв архітектор Андрій Миргородський, який також відповідав за проєкт скляного мосту (пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз).


Ось 10 ідей для Кличка, на що краще витратити 120 мільйонів гривень замість паркінгу на Оболоні: придбати тролейбуси, відреставрувати історичні будівлі чи обладнати сонячні станції для лікарень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Проєктні системи»