Першу чергу Подільсько-Воскресенського мосту відкриють у 2023 році, заявив мер Києва Віталій Кличко у ефірі телеканалу «Київ».

Мер зазначив, що без мосту «неможливо говорити про метро» на Троєщину.

Крім того, він запевнив, що в Києві продовжують будувати метро на Виноградар, але роботи ведуть у підземній частині, тому їх не видно візуально. Перші станції гілки метро на Виноградар мають почати роботу у 2024 році, заявляв Кличко у квітні.

Мер додав, що попросив керівника метрополітену викладати на своїй сторінці або на сторінці метрополітену інформацію про будівництво нових тунелів і звітувати перед громадою.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Декілька разів будівельні роботи намагалися відновити. У 2017 році знову взялися за будівництво мосту. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося. Так само, попри обіцянки влади, міст не відкрили й до кінця 2021 року, й у 2022 році.


У жовтні 2022 року з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво. У лютому 2023 року прокуратура з’ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі