Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві планують відкрити до кінця 2021 року. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на відкритті першого офлайн-магазину IKEA в Україні.

За словами мера, до кінця року міст буде готовий із з’їздом на Троєщину.

Водночас на YouTube опублікували відео Подільського мосту з дрона, на якому не видно, що на об’єкті велися активні роботи.

Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві, 31 січня 2021 року

«Ванти досі не тримають центральний прогін проїжджої частини під аркою. Висять без натяжки. Помітних робіт по лівобережним з’їздам не видно. Кожен новий день відтягує термін завершення мосту. Усе менше надії побачити автомобільний рух на переправі у 2021 році», – прокоментував відео активіст, голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик.


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Декілька разів будівельні роботи намагалися відновити. У 2017 році знову взялися за будівництво мосту. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі