Із бюджету Києва не виділяли додаткових коштів на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, стверджують у КМДА.

За словами заступника мера й секретаря Київради Володимира Бондаренка, такі заяви не відповідають дійсності іє маніпулятивними.

Бондаренко каже, будівництво наразі взагалі не фінансують. А в змінах до бюджету – лише кошти дорожньої субвенції, які погоджені державою ще на початку 2022 року.

У грудні Київська міська рада затвердила бюджет міста. На будівництво мостового переходу виділили 1,07 мільярда гривень. Із них 0,682 гривень становила дорожня субвенція.

А в січні «Укравтодор» погодив розподіл коштів і виділив 0,815 мільярда гривень на будівництво Подільського мостового переходу, відтоді сума не змінювалася, пояснює Бондаренко.

Після того, як у жовтні Київрада «привела показники бюджету Києва відповідно до погоджених «Укравтодором» показників», у кошторисі зявилася сума 1,20 мільярда гривень (із них 0,815 мільярда за рахунок дорожньої субвенції).

Заступник міського голови зазначив, що виділені на капітальні видатки 0,260 мільярда гривень із 24 лютого не фінансувалися за кошт дорожньої субвенції й до кінця 2022 року фінансуватися не будуть.

Ці кошти перерозподілили на поточний ремонт доріг: «Відповідно до статті 103-1 Бюджетного кодексу України дорожня субвенція може бути використана тільки на дороги. Інше використання на будь-які «пріоритетні цілі» заборонено, тобто буде підставою для кримінальної відповідальності».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Декілька разів будівельні роботи намагалися відновити. У 2017 році знову взялися за будівництво мосту. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося. Так само, попри обіцянки влади, міст не відкрили й до кінця 2021 року.

У жовтні з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі