Прокуратура «занепокоєна» виділенням Київради 183 мільйони гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мосту. 

Під час воєнного стану є й нагальніші потреби, запевняють у прокуратурі. Зокрема, це пошкоджені житлові й громадські будівлі, об’єкти інфраструктури, «які наразі не відновлені і їх відновлення потребує значного часу й коштів».

«Ухвалення рішення про виділення 183 мільйонів гривень додаткового фінансування на добудову мостового переходу, будівництво якого триває майже 30 років, суперечить здоровому глузду й не сприяє раціональному використанню коштів міського бюджету».

Керівник Київської прокуратури звернувся до Кличка з проханням винести на розгляд сесії Київради питання про скасування вказаного рішення й направити ці кошти на більш нагальні потреби КИєва. Також прокурор закликав столичну владу більш виважено підходити до питання розподілу коштів міського бюджету з урахуванням реалій, що склалися наразі.

UPD: директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор запевнив, що зміна плану фінансування будівництва мостового переходу не означає, що на це виділятимуть додаткові бюджетні кошти.

За його словами, це стосувалося «приведення показників бюджету» у відповідність до цифр, які КМДА узгодила з «Укравтодором».

«Усе це, простими словами, означає, що з міського бюджету не виділяються додаткові кошти на будівництво мосту. Фінансування цього будівництва збільшується за кошт державної субвенції», – пояснив Кандибор.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Декілька разів будівельні роботи намагалися відновити. У 2017 році знову взялися за будівництво мосту. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося. Так само, попри обіцянки влади, міст не відкрили й до кінця 2021 року.

У жовтні на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділили ще 183 мільйони гривень з бюджету міста.


Але попри те, що цей міст будують уже 30 років, у прокуратурі вважають, що можуть будувати ще 30. «Потреба в будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу через річку Дніпро визначена генеральним планом м. Києва на 1985–2055 роки».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі