Петицію з проханням заборонити в Києві будівництво нових розвʼязок, поки не добудують Шулявський шляхопровід, підписали на сайті Київради понад шість тисяч киян. 

Петицію зареєстрували після того, як на сайті КМДА була опублікована інформація про плани почати будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Богатирської й Полярної. 

«Під час війни такі проєкти є марнотратством і ризикують отримати велику кількість скандалів із розкрадання коштів бюджета міста Києва, як багато попередніх проєктів», – вважає автор петиції Олександр Гречко. 

Також Гречко пише, що такі розвʼязки не зменшать затори в Києві. «Місто має розвивати громадський транспорт, а не будувати нові розвʼязки», – додає він. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Основні роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити до кінця 2024-го. До кінця 2023-го КМДА також планує оновити підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського мосту за 34 мільйони гривень.

Заради цього у КМДА планують знести п’ятий цех колишнього заводу «Більшовик», який викупить за 113 мільйонів гривень. 


Частина Шулявського шляхопроводу обвалилася в лютому 2017 року. Роботи з демонтажу на мості почалися в березні 2019 року. Головну конструкцію нового Шулявського мосту над проспектом Перемоги встановили в жовтні 2019 року.

У липні 2021 року КМДА опублікувала оновлений проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу, згідно з яким роботи коштуватимуть 1,99 мільярда гривень. Вартість ремонту зросла майже на один мільярд гривень проти проєкту від 2019 року. Пізніше в КМДА пояснили, чому зросла вартість.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі