У КМДА збираються реконструювати підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського шляхопроводу за 34,4 мільйони. Відповідний тендер з’явився на Prozorro.

Ідеться про роботи на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана в Солом’янському й Шевченківському районах. За умовами тендеру, виконати реконструкцію підземного пішохідного переходу й транспортної розвязки мають до кінця 2023 року.

Спочатку в старому переході проведуть демонтажні роботи, розберуть покриття асфальтової й асфальтобетонної підлоги, очистять дощоприймачі, розберуть облицювання стін із керамічних глазурованих плиток і накривні елементи парапету. Планують пофарбувати стелю водоемульйсійними сумішами й покласти нову керамічну плитку. На підлозі викладуть тактильну, попереджувальну й керамічні види плитки.

«За ці гроші можна було побудувати 10 світлофорних обʼєктів на найбільш небезпечних нерегульованих перехрестях міста. Або продублювати наземними переходами 10 перехресть з підземними», – коментують в ініціативі «Пасажири Києва».

Розкритикувала такі плани й депутатка Ксенія Семенова: «34 мільйони гривень місто планує злити в підземний перехід. Перехід обладнають 4 ліфтами. У 2019 році за 34 мільйони зробили надземний перехід на Гузара з ліфтами, які працюють коли як». За її словами, у «КМДА бояться наземних переходів, бо Київ стане». Як хороший приклад Семенова наводить безбарєрний підземний перехід на Караваєвих Дачах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2021 року КМДА опублікувала оновлений проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу, згідно з яким роботи коштуватимуть 1,99 мільярда гривень. Вартість ремонту зросла майже на 1 мільярд гривень проти проєкту від 2019 року. Пізніше в КМДА пояснили, чому зросла вартість.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі