Київрада викупить п’ятий цех колишнього заводу «Більшовик» на проспекті Перемоги для того, щоб добудувати Шулявський міст. Таке рішення ухвалили депутати Київради на засіданні.

«Мова про викуп цеху №5 колишнього заводу «Більшовик» триває щонайменше з 2012 року. Буде проведена фахова оцінка майна – будівлі, обладнання, втраченої вигоди тощо. І тільки тоді буде встановлена викупна ціна об’єкта, яку власник майна може прийняти чи оскаржувати. Проте він же повинен розуміти, що ця суспільна потреба є вимогою часу і розвитку міста», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

Будівлю знесуть, щоб добудувати розв'язку Шулявського шляхопроводу / КМДА

Власником цеху є компанія «Перший Київський машинобудівний завод». Після того, як Київрада купить приміщення, його знесуть. Це потрібно для того, щоб облаштувати транспортну розв’язку з проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана і з вулиці Довженка на проспект.


У березні 2019 року на Шулявському мості почалися роботи з демонтажу. Проєкт реконструкції передбачає будівництво розв’язки у формі неповного листка конюшини – моста з трьома з’їздами.

Головну конструкцію нового Шулявського мосту над проспектом Перемоги встановили у жовтні.

Міський голова Віталій Кличко заявляв, що рух шляхопроводом планують відкрити наприкінці 2019 року.

На мосту тривають роботи зі зведення нового шляхопроводу. Там завершили зварювальні роботи з приєднання його до конструкції мосту: дивіться, який вигляд має міст у грудні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі