Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» пояснило, чому вартість реконструкції Шулявського мостового переходу зросла до майже 2 мільярдів гривень.

За даними підприємства, у вартість робіт увійшла реконструкція прилеглих вулиць і вулиць, якими здійснюються шляхи об’їзду: їх треба було розширити, влаштувати дощову каналізацію й інші мережі.

Крім того, довелося робити додаткові ліфти в підземних переходах, оскільки з часу реконструкції набули чинності нові будівельні норми щодо інклюзивності.

«Також, враховуючи багаточисельні звернення громадськості та мешканців комплексу «Місце мрій», у межах реконструкції передбачено додаткові роботи з комплексного благоустрою прилеглої території», – заявили в комунальному підприємстві.

Ще однією причиною збільшення вартості, за даними дирекції, було застосування іншого способу демонтажу конструкцій, який дозволив «уникнути тривалого перекриття дороги».


У лютому 2017 року Шулявський шляхопровід частково обвалився. У липні 2018 року КМДА затвердила проєкт нової розв’язки.

Роботи з демонтажу на Шулявському мості почалися в березні 2019 року. Головну конструкцію над проспектом Перемоги встановили в жовтні 2019 року.

У липні 2021 року КМДА опублікувала оновлений проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу, згідно з яким роботи коштуватимуть 1,99 мільярда гривень. Вартість ремонту зросла майже на 1 мільярд гривень проти проєкту від 2019 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА