Майже чверть українців (24,7%) зробили додаткові запаси води, їжі та медикаментів – для себе чи домашніх улюбленців, щоби підготуватися до зими, свідчить опитування компанії Gradus Research на замовлення «Суспільного».

Згідно з опитуванням, 81,5% опитаних українців вже підготувалися або планують готуватися до похолодання. Водночас 18,5% респондентів не готуються і не мають такого наміру.

19,6% опитаних зазначили, що придбали теплий одяг, 14% купили зарядні пристрої, а 12% – електричні обігрівачі, радіатори, кондиціонери з функцією обігріву.

Також 10,2% респондентів купили ковдри, пледи або спальники, 10,1% — утеплили квартиру або будинок ззовні. Ще 8% українців купили твердопаливний або газовий котел, 5,1% — придбали електрогрілки або електроковдри, а 3,6% встановили бойлер.

У великих містах 15,2% ще не готувалися, але збираються підготуватися до зими. Натомість у містах із менш ніж 50 тисячами жителів більше чверті опитаних (28,4%) лише мають намір підготуватися до холодів.

До зими готуються переважно жінки: майже третина (30,7%) запаслася продуктами та ліками, ще 22,2% придбала додатковий одяг (а також 16,7% чоловіків).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наскільки українці готові до опалювального сезону, дослідили також у Київському міжнародному інститут соціології (КМІС).

Попит на павербенки серед українців зріс уп’ятеро, а на свічки – учетверо, розповідають у Rozetka.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі