Ювелірний бренд Guzema та СЕО Superhumans Ольга Руднєва запускають благодійний розіграш, щоб зібрати кошти на теплий одяг для жінок-військових.

Розігруватимуть ексклюзивний золотий кулон – точну зменшену копію спеціалізованих броньованих плит для жінок, які закуповує для ЗСУ команда благодійного фонду Stavnitser Foundation.

Для участі в розіграші потрібно зробити донат від 300 гривень на банку Guzema Foundation за цим посиланням. Розіграш прикраси та збір коштів триватиме до 21 жовтня.

Усі зібрані кошти будуть витрачені на пошиття теплої жіночої військової форми, яке забезпечать команда проєкту «Землячки. Ukrainian Front» разом із фондом Guzema Foundation.

Детальні умови можна знайти на сторінках Guzema Fine Jewelry та Ольги Руднєвої в Instagram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Уперше в історії Збройних сил України для жінок, які служать в армії, створять уніфіковану військову форму. Першу тестову партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже безкоштовно передали українським захисницям.

Також для жінок-військовослужбовиць створили лінійку полегшених бронеплит. 


У лавах ЗСУ служить 37 тисяч жінок, і вже понад тисяча з них стали командирами. Наприкінці травня артилерійський підрозділ ЗСУ уперше очолила жінка – Любов Плаксюк родом із містечка Баранівка на Житомирщині. Раніше вона працювала вчителькою історії, але у 2016 році вступила до лав ЗСУ. Жінка пройшла шлях від радіотелефоністки до командирки відділення управління.


У жовтні 2018-го набув чинності закон про рівні права жінок і чоловіків під час служби в ЗСУ.

У грудні 2021-го в Україні ввели військовий облік для жінок більше 100 професій, жінки мали стати на облік до кінця 2022-го року. Пізніше в Міноборони дали «відбій», пояснивши це тим, що працюють над спрощенням порядку постановки на облік. Зрештою військоблік для жінок відтермінували на рік, до жовтня 2023-го. За цей час обіцяють прийняти законопроєкт, який зробить облік добровільним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі