Наразі жінкам не треба йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати), повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

У міністерстві працюють над спрощенням порядку постановки на облік, а також «вивчають питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями». Тобто перелік професій, для яких постановка на облік буде обов’язковою, може змінитися.

Також упродовж 2022-го планують переглянути питання штрафів і цифровізувати деякі процедури з обліку, які технічно можливо перевести в онлайн.

«Будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить», – написала Маляр.


У грудні 2021-го в Україні ввели військовий облік для жінок більше 100 професій. До переліку потрапили, зокрема, програмістки, архітекторки, інженерки, маркетологині, журналістки, фотографки й операторки, менеджерки, музикантки, фінансистки, психологині, соціологині, історикині, юристки, спеціалістки зі сфери готельно-ресторанного бізнесу.

Повідомляли, що жінки, які підпадають під наказ №313, повинні стати на облік протягом 2022 року. Для цього просили подати до місцевого військкомату заяву та документи.

Пізніше в ЗСУ заявили, що у 2022 році на військовий облік можна буде стати онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Wikimapia