У разі перейменування вулиці, на якій ви зареєстровані, документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання, пишуть у КМДА.

«Ніхто не мусить одразу бігти до ЦНАПу, щоб зробити відмітку про нову адресу. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба», – кажуть в адміністрації.

Документи, які засвідчують право власності на нерухомість, також лишаються чинними в разі зміни назви вулиці, на якій нерухомість розташована. Такі документи змінюють лише за необхідності. Наприклад, для купівлі-продажу чи дарування нерухомості.

«Якщо власник захоче продати, подарувати або передати в спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлювати на нову особу, уже вкажуть нову назву. На вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься», – кажуть у КМДА.

Зміни в установчі документи мають вносити юридичні особи. Відповідно до чинного законодавства, перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною місцезнаходження. Тому юрособи повинні внести зміни у відомості про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб, повідомлення банківських установ і контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо.

Водночас граничних термінів для цього немає, тому юрособа сама може вирішувати, коли провести реєстрацію змін.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У відповідь на військове вторгнення Київ оголосив «дерусифікацію» – перейменування вулиць та інших топонімів, назви яких повʼязані з державою-агресором і її сателітами. Спершу перейменування мало торкнутися лише 15 вулиць і пʼяти станцій метро, однак згодом це набуло значно більших масштабів. До електронного голосування надійшло 296 топонімів. Перейменування станцій метро поки що відклали.

Ми розповідали, як кияни проголосували за перейменування вулиць у застосунку «Київ Цифровий», а також спілкувалися з представником комісії з перейменування про те, як відбувався процес і що буде далі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі