Київська міська рада планує перейменувати 15 вулиць та пʼять станцій метро, назви яких пов’язані з росією, повідомив заступник міського голови – секретар міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, секретаріат Київради опрацьовує пропозиції киян щодо зміни назв вулиць та інших обʼєктів (таке перейменування він назвав «дерусифікацією»). Після цього опублікують офіційний перелік об’єктів, які пропонують перейменувати, із варіантами нових назв. Тоді кияни зможуть взяти участь у громадському обговоренні.

«Зараз я можу сказати, що це точно торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграда, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки «Героїв Дніпра» та «Мінська», – сказав Бондаренко.

Він упевнений, що завершать процес «дерусифікації» вже на найближчому пленарному засіданні Київради. Водночас на сайті Київради поки не анонсувати дату наступного засідання.

Фінансування на зміну табличок, за словами Бондаренка, передбачать в бюджеті міста на 2023 рік.


З ініціативою перейменувати пʼять станцій київського метро виступив його начальник Віктор Брагінський. Він запропонував змінити назви станцій «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі