Посилений режим несення служби Нацполіції в Україні продовжили до 26 лютого, повідомляє голова відомства Ігор Клименко.

Загалом близько двох тисяч правоохоронців охороняють 245 обʼєктів критичної інфраструктури держави (органів державної влади, місцевого самоврядування й інших).

«Наразі складний період активної фази гібридної війни проти України. Поліція працює з іншими правоохоронними органами, щоб протидіяти будь-яким спробам дестабілізувати ситуацію в країні», – каже він.

Також правоохоронці спільно з Нацгвардією України посилили охорону й пропускний режим на території ЧАЕС.


Посилений режим несення служби Нацполіції запровадили з 14 по 19 лютого 2022 року. Правоохоронці пояснили, що це потрібно, щоби більш оперативно реагувати на будь-які загрози безпеці громадян.

У КМДА розповіли, як Київ готується до можливого військового вторгнення. Зокрема, «Укренерго» запустила додаткове виробництво електроенергії на київських ТЕЦ, також розробили нову цифрову систему оповіщення для містян і затвердили план евакуації. Крім цього, у місті проводять тематичні навчання зі вчителями шкіл і батьками учнів.

У Києві оновили онлайн-карту з адресами укриттів, подивитися її можна тут. Окрім того, для киян розробили короткі інструкції, як діяти в надзвичайних ситуаціях або після сигналу міської системи оповіщення громадян. Інструкції надрукують на листівках і розішлють місцевим жителям.

Також The Village Україна пояснювало, як у Києві працює система оповіщення і як її готують у разі нової агресії з боку Росії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Національна поліція України