Особовий склад Національної поліції України перевели в режим посиленого несення служби, який триватиме з 14 по 19 лютого, повідомляє голова Нацполіції Ігор Клименко. 

«Посилений режим поліції – це не додатковий привід для паніки. Це про захист і повну готовність», – запевнив Клименко. За його словами, це потрібно, щоби більш оперативно реагувати на будь-які загрози безпеці громадян.

Що зміниться

На вулицях українських міст збільшать кількість патрулів, які забезпечуватимуть порядок на вулицях, а також посилять охорону обʼєктів критичної інфраструктури (органів державної влади, місцевого самоврядування й інших).

Окрім того, Нацполіція розгорне додаткові ситуаційні центри цілодобового моніторингу ситуації в Україні.


Американське видання Bloomberg пише, що Росія може почати повномасштабний наступ на Україну вже наступного тижня. Про це заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван. Він також сказав, що російський наступ може початися з повітряних бомбардувань і ракетних атак.

Водночас CNN з посиланням на свої джерела у розвідувальних агенціях США повідомляє, що політичне керівництво Сполучених Штатів навмисно створює тривожну риторику довкола можливого подальшого російського вторгнення в Україну. Так американські посадовці нібито демонструють Росії, що розвідці відомо все про їхні плани.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Національна поліція України