Для киян розробили короткі інструкції з того, як діяти в надзвичайних ситуаціях або після сигналу міської системи оповіщення громадян, повідомляють у КМДА.

Інструкції надрукують на листівках і розішлють місцевим жителям.

У листівках є інформація про те, як зібрати «тривожну валізку», що має бути в аптечці, а також вказана покрокова інструкція з того, що робити в разі військового вторгнення.

Окрім того, у листівках є QR-коди, завдяки яким можна знайти карту бомбосховищ та евакуаційних пунктів, інструкції про те, як поводитися під час обстрілу або руйнування будівель, а також алгоритм дій для людей, які знаходяться в закладах освіти.

«[...] Учора ми успішно протестували систему, яка дасть можливість надійної координації навіть у надзвичайних умовах. Також удосконалюється система оповіщення, яка охоплює як окремо персонал міських служб, так і населення. [...] У разі надзвичайної ситуації ми готові негайно оповістити людей і дати чіткий інструктаж», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.


У КМДА розповіли, як Київ готується до можливого військового вторгнення. Зокрема, «Укренерго» запустила додаткове виробництво електроенергії на київських ТЕЦ, також розробили нову цифрову систему оповіщення для містян і затвердили план евакуації. Крім цього, у місті проводять тематичні навчання зі вчителями шкіл і батьками учнів.

Також у Києві затвердили план користування місцевого транспорту в разі військового вторгнення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА