У Білорусі під час акцій протесту проти фальсифікацій на виборах президента побили українського фотокореспондента й затримали 9 громадян України. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на МЗС України.

«За інформацією посольства України в Білорусі, станом на 9:00 годину 12 серпня відомо про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press, якого з незначними медичними ушкодженнями було доставлено до одного з медичних закладів. Після надання допомоги в той же день він був виписаний. До посольства не звертався», – повідомили в МЗС України.

Білоруські силовики б'ють журналіста ногами під час протестів

Посольство також отримало повідомлення про затримання в місті Вітебськ дев’ятьох громадян України з огляду на «адміністративні правопорушення».

Завдяки втручанню посольства українців звільнили з-під варти.


 У Білорусі з 10 серпня тривають акції протесту проти фальсифікації результатів виборів і перемоги Олександра Лукашенка. Поліція вже затримала понад 5 тисяч протестувальників, 200 людей отримали травми, один чоловік загинув.

 Під посольством Білорусі в Україні відбулась акція солідарності з протестами в Мінську.

У день виборів у Білорусі на єдиній в Україні виборчій дільниці утворилася велика черга, через що не всі встигли проголосувати. Наступного дня близько 60 людей влаштували акцію протесту біля посольства Білорусі в Києві, поліція затримала чотирьох.

«Тепер Усі знають: ми не трактор, картопля й батька». Читайте, що кажуть білоруси в Україні про протести в країні та Лукашенка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі